2009

Onder het motto BRING THEM HOME vertrekken we 15 mei naar Niamey in Niger om de 3 MAN trucks en 2 motorfietsen op te halen. 

Helaas gestopt
De reis is helaas in januari 2009 door de Nigeriaanse overheid gestopt omdat de Holland Africa Tour en deel van de spectaculaire woestijn route (ca. 1.200 km) had afgelegd zonder op een convoi van het leger te wachten.

O.a. deze actie werd ons niet in dank afgenomen en kon de reis, die gepland was door Algerije, geen doorgang vinden. In convoi, gesteund door zwaar metrailleur geschut, moesten wij reizen van Agadez naar Niamey.

Daar hebben wij bij NigerCarVoyage de wagens kunnen onderbrengen. Elke week worden ze door “ onze” chauffeur Hanna daar gestart.

Een goede weg
3 personen reizen nu naar Niger. Waaronder Fia Witte en Loek Vermeulen. Van Niamey naar Burkina Faso is een goede weg van “ slechts” 500 km. Daar treffen we in Ouagadougou, de hoofdplaats, Ton de Bruin en Ronald Boon.

Ronald is geen onbekende bij de Holland Africa Tour. En wordt door Jim omschreven als IJverig baasje, zoekt altijd iets om te doen, goede vent, die moet je erbij hebben!

Fia Witte is de enige vrouw in het gezelschap. Al heel vaak meegeweest met de HAT. Dus die hoeven we niets meer te vertellen. En in het bezit van groot rijbewijs. Dus echt een meisje van de grote weg.

Op naar Ougadougou
Ruud Schollaardt
 is 10 dagen geleden met een Landrover Discovery uit Nederland gestart en onderweg naar Ouagadougou. Ruud is geen onbekende in Afrika. Hij is meer in Afrika dan in Nederland. Altijd onderweg met klassieke trucks.

Hij heeft voor ons onderdelen bij zich en 2 banden die we hard nodig hebben. Als Ruud op tijd is dan rijdt hij met ons mee terug. En dan hebben we een prettige reisgezel, goed rijder en super monteur. Dus Ruud maak er wat van.

Zijn vriendin Esther vergezeld hem. Zij is missionaris en gaat in Burkina Faso weer aan de slag waar ze de laatste jaren actief geweest is.

Top sponsors!
Ruud bouwde samen met Esther 2 jaar geleden 2 huisjes voor de lokale bevolking. Met een paar (fianciele)  sponsors en een paar maanden werk laat Ruud zien dat hij hard kan werken en dat zijn sociale hart op de juiste plek zit. Die huisjes staan in de buurt van Ouagadougou.

De route is bijna 10.000 km tot terug in Nederland.
De landen: Niger, Burkina Faso, Mali, Mauretanië, Marokko, Europa terug naar Nederland.