Dag 26

We staan extra vroeg op omdat we vandaag de grens met de Westelijk Sahara willen oversteken. Vlak voor de geplande vertrektijd om 6.30 uur wordt een grote plas olie onder de MAN 8 ontdekt.

Kapotte leiding
Een kapotte leiding blijkt de grote boosdoener, die door Kees wordt vervangen. Anderhalf uur later dan gepland rijden we over de kustweg richting het noorden. Er staat een krachtige wind haaks op de weg die het zand over de weg jaagt.

Fruit
Zandschuivers staan klaar om de beginnende duinen van de weg te schuiven. Bij een pompstation krijgen we van een chauffeur een aantal mandarijnen die ze van Valencia naar Senegal vervoeren, het eerste fruit dat we eten sinds vertrek uit Mali.

De presentjes die Fer bij wijze van dank geeft leveren uiteindelijk een volle kist mandarijnen op die ons van de rest van de week van de nodige vitamine voorzien.

Westelijke Sahara
Om drie uur bereiken we de grens met Westelijke Sahara. Het uitstempelen van de paspoorten in Mauritanië verloopt soepel. In Marokko mogen de bijrijders, na wat formaliteiten, de grens lopend over.

Het meenemen van de trucks gaat langs meerdere loketten en de voertuigen worden uitvoerig gescand, even voor 6 uur rijden de MAN’s ook Marokko in. We vinden een plek voor het opzetten van het kamp in de natuur, het zal voor de laatste keer zijn deze reis.