Jim Vermeulen

Jim Vermeulen

Is samen met zijn broers Loek (tweelingbroer) en Huub initiatiefnemer van de Holland Africa Tour. Als jeugdigen werd hij in de jaren 70 besmet met het africavirus toen hij samen met zijn broers met Dafjes 55! Van den Haag naar Kaap de Goede Hoop reed en weer terug!

Na jarenlang met Formule Fords te hebben geracet reed hij ook nog drie keer mee met Paris Dakar. Gaat regelmatig voor Van Vliet Trucks als instructeur naar Afrika. Heeft bijna alle landen in Afrika bezocht!

Al 10 jaar is hij ondernemer in Polen en maakt sinds 5 jaar in mei en september graag tijd vrij om met de Holland Africa Tour op pad te gaan. Zal de reis vanuit Polen coördineren.

Loek Vermeulen

Loek Vermeulen

Verliefd op de woestijn. Reed in de zeventiger jaren met zijn broers Jim en Huub met Dafjes 64.000 km langs de contouren van Afrika (Operatie Giraffe). Loek heeft wat last van ‘olie en zand in het bloed’ Is inmiddels (opgeteld) meer dan twee jaar in de Sahara geweest. Is ook niet de beroerste om met Atomic Skies een duintje in de Sahara af te dalen..

Lex van Gaale

Lex van Gaale

Ik ben al 17 jaar samen met Els van der Veldt en samen hebben we 7 dochters en 14 kleinkinderen. We zijn met de HAT vanaf eind 2004 door de volgende landen gereden: Sudan, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Angola, Congo, Gabon, Niger, Libië, Tunesië en Marokko.

Lex heeft met Jim samen de Cabrio Challenge gereden van Belem, Brazilië naar het meest zuidelijke punt van deze aardbol namelijk Ushuala. Met de motor in Mexico tot Cabo San Lucas. Daarnaast maakt Lex met zijn 3 dochters motorreizen in de USA (Route 66 – Pacific Coast Highway).

Els van der Veldt

Els van der Veldt

Ik ben al 17 jaar samen met Lex van Gaale en samen hebben we 7 dochters en 14 kleinkinderen. Zelf hebben we door Amerika, Mongolië, Cuba, Costa Rica, Polen en Zuid-Afrika gereisd. Samen met mijn 4 dochters maak ik safari’s in Tanzania en Zuid-Afrika.

Marco Mok

Marco Mok

Marco Mok reed meer dan 10 jaar geleden voor het eerst mee (na veel aandringen van Jim en Loek Vermeulen), dat was een van de mooiste reizen door het noorden van Sudan.

Sindsdien heeft hij het naast het racevirus (niet zo verwonderlijk als je ook voor Loek en Jim hebt gewerkt…) ook het Afrikavirus te pakken en is hij regelmatig in Afrika te vinden, rijdt niet alleen met de MAN’s off road maar ook vaak met een goede 4x4 in Namibië of Botswana.

Marco zorgt met zijn bedrijf DM Creatieve Communicatie in Haarlem ook voor onze website en is ook nog bestuurslid van Rotary Doctors.

Pierre Jacobs

Pierre Jacobs

Pierre Jacobs (1968) woont samen met zijn Monique in Lisse en is eigenaar van videoproductie bedrijf ‘triple A visualz’.

Hij reed in 2016 voor het eerst mee met de Holland Africa Tour en heeft tijdens die reis de documentaire “Dromen in het Zand” gemaakt over de Holland Africa Tour.

Het maken van de film was afzien. Heel veel filmen en fotograferen en heel weinig slaap, zichzelf keihard tegengekomen en angsten overwonnen maar dat was het allemaal meer dan waard.

Pierre kijkt (met heel veel heimwee naar de woestijn) terug op één van zijn meest intense ervaringen als filmer en als mens. De plannen voor een vervolg broeien al……

Jan Jansen

Jan Jansen

Mijn naam is Jan Jansen en ben bijna 62 jaar. Getrouwd met Antoinette. Heb 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon, 1 kleinzoon en 1 kleindochter. Heb 37 jaar bij Hoogovens/Corus gewerkt als onderhoud bankwerker. Sinds 11 maart gestopt met werken en heb me de afgelopen maanden vermaakt met tochten op de fiets.

Via Lex en Els ben ik in contact gekomen met de Holland Africa Tour en heb mij opgegeven voor de reis naar Libië. Dit is voor mij iets heel bijzonder en een heel avontuur. In de afgelopen maanden leef je er toch naar toe en ik kijk er erg naar uit.

Jack Vermeulen

Jack Vermeulen

Na ruim 5 jaar gaat Jack, samen met zijn vrouw Marieke, zijn vader weer vergezellen in de woestijn van Libië.

Jack heeft warme herinneringen aan zijn vorige reizen met HAT en kan bijna niet wachten totdat hij eindelijk zijn favoriet: MAN8 mag bestijgen.

In het dagelijks leven is Jack DTP’er bij drukkerij De Resolutie, Utrecht. Naast zijn werk is Jack fervent kite-buggyer en regelmatig op het strand van Brouwersdam of IJmuiden te vinden.

Marieke Vermeulen - van Winden

Marieke Vermeulen - van Winden

In 2009 getrouwd met Jack Vermeulen. In het dagelijks leven werkt ze met kinderen met leer- en gedragsstoornissen binnen het Cluster IV onderwijs.

Als een verlate huwelijksreis gaat Marieke voor het eerst mee met HAT. Na alle mooie verhalen van Loek en Jack is ze erg benieuwd hoe het is om met de grote gele trucks mee te reizen door de woestijn.

Ook wil ze graag met eigen ogen de grote blinkende sterrenhemel bewonderen, zoals dat alleen in de woestijn kan.

Frank en Joke Luiten

Frank en Joke Luiten

Frank (nog nét 65) is parttime examinator bij het CBR en secretaris van SnowPros.nl. Hij houdt van skiën, reizen, auto’s en motoren. (En van z’n vriendin, zegt-ie.) Hij is in 2007-2008 al een keer mee geweest met H.A.T. door Kameroen en Tsjaad.

Joke (nog nét 62) is secretaresse bij de FNV Vakcentrale, maar gaat per 1 januari a.s. met de vut (hoera!). Zij heeft al vele verre ‘zwerf’-reizen gemaakt en wil nu wel eens écht de woestijn beleven.

Beiden verheugen zich zeer op deze trip door de Libische woestijn.

Ingrid Roelvink

Ingrid Roelvink

In het dagelijks leven werk ik als interim manager bij organisaties die een veranderslag willen maken. Reizen is de gezamenlijke passie van mijn man en mij. Nadat we veel landen met lokale vervoersmiddelen ontdekt hebben, reizen we tegenwoordig met onze eigen terreinauto de wereld over.

In de winter van 2013 zijn we van Amsterdam naar Singapore gereden door o.a. het ijzig koude en besneeuwde landschap van Siberië en Mongolië. We hebben de offroad wegen van IJsland en de Alpen verkend.

In 2015 hebben we onze auto naar Australië verscheept en in drie etappes van elk een maand dit continent ontdekt. Onze droom is de hele wereld reizend met een 4x4 voertuig te ontdekken.

Gerrit Jansen

Gerrit Jansen

Ik ben Gerrit Jansen, 39 jaar oud en woon in Bladel in Brabant. Ik hou van lekker eten en op zijn tijd naar het café om wat te drinken. Mijn werk is fijnmechanisch bankwerker. Ik werk 3 dagen van 10,5 uur bij GMO Nederland bv in Hapert (maandag t/m woensdag).

Naast mijn werk heb ik nog een bedrijfje aan huis, ook metaalbewerking, CNC draaien. Ik ben al naar verschillende landen geweest: China, Maleisië, Cuba, Jordanië, Zuid Afrika, Peru, Swaziland, Brunei, Thailand, Costa Rica en een groot deel van Europa. Ik heb heel veel zin in deze mooie reis!

Kees Teeuwen

Kees Teeuwen

Ik ben Kees Teeuwen, 65 jaar jong. Geboren en getogen in Bloemendaal. Ik woon in Hillegom en heb een technische opleiding gevolgd. Van het bouwen van gelaste CV installaties t/m datacenters en alles wat daar tussenin zit.

Bij de marine heb ik mijn dienstplicht gedaan als stoommachinist en later als scheepslasser. Daarna nog als machinist op een drijvende kraan van de Rijkswaterstaat gewerkt. Waterbouw vind ik top, leuke mensen en mooie projecten.

Ik heb al 20 jaar een eigen bedrijf, namelijk een mobiel lasbedrijf, TWS genaamd. Grote hobby’s van mij zijn: Grote gele auto’s besturen, omgaan met leuke mensen, sleutelen, repareren, lassen, mokers, motorsport, sportduiken, motor rijden en nog veel meer.

Edwin Jonkers

Edwin Jonkers

Ik ben dus Edwin, 44 jaar en geboren en getogen in Waalwijk. Mijn vakantie carrière is begonnen met een vakantie op Isla Margarita waarvan we in eerste instantie nog van dachten dat het een eilandje bij Spanje was.

Na verschillende reizen met die maat van me gemaakt te hebben ging hij trouwen en kreeg hij een dochter. Daarna heb ik alleen en georganiseerd wat reizen gemaakt waarbij ik mijn huidige reismaat (Abbie) met een georganiseerde trip naar Suriname tegen ben gekomen. Abbie is al eens eerder met de HAT mee gegaan en vertelde hier regelmatig over. Ik ben blij dat ik ook een keer mee kan met de HAT.

Abbie Verhagen

Abbie Verhagen

Ruim elf jaar geleden voor de eerste keer meegereisd met de HAT (Uganda, Rwanda, Tanzania, Malawi) nadat het reisvirus in 2004 in Tanzania toegeslagen had. Na een uitstapje naar Midden-Amerika (Costa Rica, Nicaragua, Panama) trok toch Afrika weer en werden Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië bezocht.

In 2011 een groepsreis naar Suriname gedaan en hier heb ik Edwin ontmoet, die deze editie van de HAT ook meegaat. Met Edwin
vervolgens een aantal reizen naar Azië gemaakt (Myanmar, Indonesië en Laos/Cambodja) en naar Madagascar. Dit jaar weer terug naar het prachtige Afrika met de HAT. Ik heb er zin in!

Gerd Rijper

Gerd Rijper

Ik ben geboren op 16 oktober in 1960, wat mij 56 jaar jong maakt. Ik ben een supermarkt ondernemer en heb 3 dochters. In de 2x dat ik ben mee geweest met de HAT zijn we naar Niger en Libië afgereisd. Daarnaast heb ik zelf nog een aantal ritjes gemaakt door: Amsterdam, Peking, rondje Zuid Amerika, rondje Australië, rondje Afrika en van India via Nepal, Bhutan, Myanmar, China en Japan.

Emma Vollebregt

Emma Vollebregt

Emma, Lenie en Tineke Vollebregt zijn 3 schoonzussen die graag de sfeer van de Marokko Dessert Challenge willen beleven, waar hun echtgenoten Nico, Leo en Ton zo enthousiast aan meedoen in het sweeperteam.

Voor Emma is het de eerste kennismaking met de Holland Africa Tour én met de Marokko Dessert Challenge. Samen met Nico heeft zij een zoon en dochter. Emma is werkzaam op een basisschool in Dronten.

Lenie Vollebregt

Lenie Vollebregt

Emma, Lenie en Tineke Vollebregt zijn 3 schoonzussen die graag de sfeer van de Marokko Dessert Challenge willen beleven, waar hun echtgenoten Nico, Leo en Ton zo enthousiast aan meedoen in het sweeperteam.

Lenie is een oude bekende, van de HAT in Tunesie en Libie. 2 jaar geleden bezocht zij samen met Tineke de start van de Rally in Fez.

Samen met Leo heeft zij een dochter en een zoon, en 2 kleinzoons. Lenie is werkzaam op de HRM-afdeling voor franse winkels.

Tineke Vollebregt

Tineke Vollebregt

Emma, Lenie en Tineke Vollebregt zijn 3 schoonzussen die graag de sfeer van de Marokko Dessert Challenge willen beleven, waar hun echtgenoten Nico, Leo en Ton zo enthousiast aan meedoen in het sweeperteam.

Tineke bezocht 2 jaar geleden Fez en de start van de rally. Samen met Ton woont zij in Heerde bij Zwolle, zij hebben 2 dochters. Tineke werkt bij een organisatie voor informele zorg (mantelzorgers en vrijwilligers).

Fer Linders

Fer Linders

Fer Linders, gek op onderweg zijn en reizen. En ja dan blijft Afrika toch wel de grote magneet. Veel gezien maar nog veel meer te
ontdekken!

Reden is ondergeschikt aan doel: genieten & afzien, luxe & armoede, vrijheid & bureaucratie, resort & vluchtelingenkamp maar toch Afrika is always on the road en niet klein te krijgen.

Geleerd van Afrika: als je het echt niet kan veranderen, probeer er dan zo goed mogelijk mee te leven en blijf niet omkijken.

Yolanda Gagel

Yolanda Gagel

Yolanda Gagel, snel enthousiast, spontaan, reislustig maar ook snel verveeld. Leven zonder passie, actie en sport zit niet in mijn pakket.
Hou het spannend of anders weer snel iets anders gaan doen.

Hiken, Nepal, motortours Europa, self drives Azië, Jordanië, Zuid Afrika, HAT Lybië en nu weer HAT. Zien en ervaren, nieuwe mensen, deels nieuwe landen. Benieuwd hoe hoog we de funfactor samen kunnen maken en de saaifactor vermijden. Ik heb er zin in!

Peter Flowervalley

Peter Flowervalley

Peter is een trouwe reisganger van de Holland Africa Tour. Velen zullen hem kennen als de bandenman van het Circuit Zandvoort, maar sinds zijn eerste reis naar Soedan in 2004 is hij verknocht aan Afrika en de Holland Africa Tour. Peter is echt handig met het uitzetten van de routes en omgaan met de GPS maar staat ook zijn mannetje met sleutelen.

Michiel Stephenson

Michiel Stephenson

Michiel Irish’ Stephenson: 2x aan de HAT deelgenomen: Burkina Faso-Zoeterwoude 1998, Libie 2010 net voor de revolutie aldaar.
11 jaar Scheepswerf Damen als area manager Afrika, onafhankelijk marketing consultant en sinds 1994 via BZ jaarlijks op 4 continenten
zowel als het Midden Oosten aan missies van de VN, de EU, de OVSE en de UNHCR deelgenomen.

Specialiteit: drijfzand. Mag mee als ballast.