Historie van Holland Africa Tour

Nederland – Timbouctou (Mali) 2002 – 2003 

Op de kaart kunt u zien welke route de karavaan heeft gevolgd vanuit Marokko. Na Marokko volgt de weg langs de kust. In Mauritanië werd richting de hoofdstad Nouakchott voor een deel over het strand gereden. In Nouakchott is besloten via het zuiden (route de l’espoir]) naar Mali te reizen. In Mali ging vervolgens de tocht naar Timbouctou (bekend van Kuifje en de Donald Duck).

Timbouctou (Mali) – N’Djamena (Chad) 2003 

Vanaf Timbouctou vervolgde de tweede ploeg de reis door de Sahara richting Agadez [Niger]. In Niger is de groep via Air gebergte, vervolgens door de Teneree woestijn naar Bilma gereden, en van daaruit door een hele diepe zandbak naar N’Djamena (hoofdstad van Tsjaad).

Mali betekent het wisselpunt van de reizigers. De eerste ploeg gaat en de tweede ploeg komt. Dit heeft half januari 2003 plaats gevonden.

N’djamena (Chad) – Khartoem (Sudan) 2003 – 2004 

Half december 2003 vertrok de groep vanuit N’djamena richting het noorden van Chad, naar Faya, daarna ging de tocht verder naar het oosten via Depression de Mourdi oostwaarts naar Khartoem (Sudan). Daar is de karavaan gestald tot eind 2004, waarna de tocht verder gaat naar Ethiopie.

Khartoem (Sudan) – Arba Minch (Ethiopie) 2004 – 2005

Half december 2004 vertrok de Holland Africa Tour 5. Vanuit Khartoem maakten we een lus naar het noord-westen om vervolgens twee maal de Nijl over te steken en dan afscheid te nemen van de woestijn. Daarna terug naar Khartoem en oostwaarts richting Ethiopië. Toen naar Gondar en Lalibela waar een wissel van 4 personen plaats vond en vervolgens richting Addis Ababa.

Debre Zeyt (Ethiopie) – Kampala (Oeganda) 2005

Van 5 september 2005 tot en met 3 oktober 2005 vond alweer de zesde expeditie van de Holland Africa Tour plaats. Ditmaal voerde de tocht van Debre Zeyt, (ca. 100 km. ten zuiden van Addis Abeba, Ethiopie) naar het zuiden alwaar via Banya Fort, een gesloten grenspost, Kenia werd binnengereden.

In Kenia werd gebruik gemaakt van een zelden gebruikte route via de westerse woestijnen. Via Nairobi vervolgde de tocht zich naar Narok.

Uiteindelijk eindigde deze tocht in Kampala (Oeganda), waar de trucks op een veilige plaats werden gestald.