Kan ik ook mee op expeditie van de Holland Arabia Tour?

Ja natuurlijk kan dit!

Wat heb je daarvoor nodig?
Primair de uitdrukkelijke wens om zo’n primitieve reis te maken. Een paar dagen niet kunnen douchen acceptabel te vinden. Een goede gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat bepaalde ongemakken deelname blokkeren. Onze oudste deelnemer is 80+. Meestal duren de expedities tussen de twee en vier weken. Dus je moet wel even vrij hebben.

Het is fijn als je ook bij het rijden je steentje wilt bijdragen. In principe rijdt iedereen (man/vrouw) de vrachtwagens. En met die bijzondere (automatische) koppeling is het rijden niet moeilijk. Verder is er veel ruimte in de woestijn…

Iedereen neemt een of meerdere taken op zich. Uiteindelijk moet het team alle disciplines invullen (rijden, sleutelen, navigeren, dagverslagen schrijven, koken voor 12 tot 15 teamleden, speciale documenten en vriendelijkheid missies bij het eventueel overschrijden van de grenzen, etc, etc).

De tickets kosten zo’n €650,–  tot  €850,–. Daarnaast vragen we een bijdrage in de kosten van ca. €900,– per week.

Kosten voor visa, injecties, kopen van souvenirs en het eten in restaurants en slapen in hotels zijn vanzelfsprekend voor eigen rekening.