Help jij de Holland Africa Tour mee waterputten te bouwen in Mauritanië?

Waterputten voor Ain Sefra in Mauritanie

Ain Sefra ligt aan de nieuwe geasfalteerde weg van Atar naar Tidjika. Alweer twee jaar geleden leverden wij hier meer dan 1 km waterleidingpijp. Reuze benieuwd hoe het er voor staat. De avond ervoor heb ik al even met de burgemeester Idoumou kennisgemaakt in Nouakchott en hij heeft me wat vertelt over het dorp en hun behoefte op watergebied.

Na drie uur rijden komen we aan en zien we een echt een heel basic uitgestrekt dorp, je ziet al snel dat deze mensen het heel moeilijk hebben, maar we zien ‘onze’ vele waterleidingen liggen en een ook de watertoren die wij hebben gefinancieerd. Daar staat ie dan ‘onze’ HAT-watertoren, de dorpeling zet de kraan even open om te laten zien dat hij ook echt vol zit.

De burgemeester had al vertelt dat de capaciteit vele malen groter is dan de oude en ze zijn er echt heel blij mee! Ze kunnen nu eens in de vier dagen water tappen in het dorp. We zien naar vele huisjes een leiding lopen en sommige hebben ook een eigen kraan waaruit ze kunnen tappen. Sommige hebben zelfs nu een klein tuintje met wat groenten staan.  We wandelen naar beneden naar het dal, het dal is werkelijk prachtig, maar toch nog een flinke eind naar beneden, nu pas begrijp ik dat ze dat water elke keer naar boven moesten  sjouwen. Dat moet flink wat werk geweest zijn, alleen de gedachte en de warmte (42 graden…) maken me al moe…

Het is gaaf om overal de leidingen te zien die eerst bovenop onze vrachtwagens van de Holland Africa Tour hebben gelegen. Ontzettend goed besteed geld! Ik krijg echt het gevoel dat dit geld heel, heel erg goed besteed is. Daags na de trip heb ik nog een ontmoeting met de burgemeester, hij benadrukt dat de putten snel uitgediept moeten worden en er nog een derde diepere put bij moet komen.

De burgemeester smeekt zowat om geld, het dorp is arm, heel arm, “We kunnen zelf niets betalen” zegt hij.

Laten we met zijn allen dit zien te verwezenlijken, uw donatie is van harte welkom!

Holland Africa Tour, Marco Mok, mei 2021