Tips

Regelmatig krijgen wij vragen hoe je het beste een Africa trip moet beginnen. Als ervaren Afrikagangers (overlanders) vinden wij de voorbereiding en preparatie van de voertuigen het belangrijkste wat er is.

Alhoewel voorlichting geen doelstelling van onze stichting Holland Africa Tour is, menen wij toekomstige Africagangers wel te kunnen ondersteunen met enkele adviezen.

Een goede voorbereiding en moderne communicatiemiddelen
Zorg in elk geval voor een goede voorbereiding en zorg dat je moderne communicatiemiddelen zoals satelietnavigatie en -telefoon bij je hebt en klop zeker aan bij de instanties.

Zoals de ANWB (o.a. voor International Rijbewijs en Carnet de Passage), de Visumdienst en koop je spullen bij Beversport of in Duisland bij Därr , zij hebben echt alles om op pad te gaan. Weet ook waar je doorheen rijdt en omzeil probleemgebieden die je op de website van het ministerie van buitenlandse zaken of de Lonely Planet kan vinden.

Preparatie van de voertuigen
Qua preparatie van de voertuigen is alles mogelijk en ga zeker eens te rade bij ervaren Afrikagangers zoals de Tijstermannen of Van Vliet trucks , zij geven graag advies. Een super gedegen voorbereiding van je reis is zeer noodzakelijk.

Tijdens de expeditie is bijna niets meer te koop. Luister niet te veel naar ‘avonturiers’ die met een goedkope auto en zonder voorbereiding de Sahara hebben doorkruist. Zij hebben slechts geluk gehad. Het verliezen van je voertuig en apparatuur, nog maar niet te spreken van eigen leven, is zo maar gebeurd.

De woestijnen en de rest van Africa zijn niet simpel te bedwingen, maar met een goede voorbereiding lukt dat wel en dan is het ook meer dan 100% genieten.

Het goede doel
Tot slot geven wij je graag nog het advies om aan de reis het ondersteunen van een goed doel te verbinden. De doelstelling kan zijn het inzamelen van geld om ter plekke af te leveren of het brengen van hulpgoederen op een min of meer onbereikbare plaats.

Het geeft heel veel meer inhoud aan je reis en je doet leuke contacten met de lokale bevolking op.

Handige links en downloads
Op deze pagina staan een aantal handige links en een checklist voor personal gear die je zo kan downloaden. Daarnaast ook nog een aantal andere downloads die te bekijken zijn.

Heb je ook nog adviezen, mail ze dan naar info@hollandafricatour.nl , al vast dank voor je medewerking.

Websites

Downloads