Vrijdag

Vandaag vertrekken we om 7.40 uur van de Karvan campground.

HOBA meteoriet
We gaan nu richting Etosha National Park. Onderweg maken we een stop bij de HOBA meteoriet. Deze meteoriet is 80000 jaar geleden op de aarde gestort met waarschijnlijk een hele harde bons!!!!

Hij weegt 50 ton en is ca. 3 x 2 meter –  1 meter dik.  Hij bestaat voor het grootste gedeelte uit ijzer verder nog een percentage nikkel en kobalt.

Grootfontein
We vervolgen onze weg en maken een stop in Grootfontein om bij de SPAR brood en tomaten te kopen. Dan naar Tsumeb waar we bij een paar zaken naar binnen zijn gegaan om te kijken voor een 3-pits gasstel. Jammer, maar helaas. Alleen maar 2-pit kooktoestellen.

Etosha National Park
Nu naar de gate van Etosha National Park. We worden al snel verwelkomd door giraffen die de weg oversteken dus een mooi moment om te filmen en foto’s te maken, een leeuwin met welp, zebra’s en een dikke vette olifant.

Om bij de campground te komen moeten we toch nog wel ca. 75 km. verder rijden. Wederom een heel mooie plaats.

15 Hyena’s
’s-Avonds zijn we naar de poel gelopen: een kunstmatig aangelegde poel die sfeervol werd verlicht en daar dan maar wachten op beesten die dorstig zijn. De eersten van de groep die daar zaten werden verrast door de aanblik van een olifant met jong.

Wij hebben een paar neushoorns zien lebberen aan het water en een stuk of 15 hyena’s. Eigenlijk was het net of je naar een film op een heel groot scherm keek!!

Fia was deze dag helemaal niet lekker dus die heeft dit allemaal moeten missen omdat ze vroeg naar bed is gegaan.