Maandag

Deze ochtend opgestaan met het ijs op de tentdaken en kisten etc.

IJs op de ruiten
De MAN 6 en 8 hebben wel een half uur moeten draaien om het ijs van de ruiten te krijgen!!  We dachten gisteravond dat we bij  het uit de tent komen wel oog in oog zouden komen te staan met grote beesten maar helaas niks van dat.

Na een bak koffie om toch een beetje op te warmen gingen we weer op pad. Dit wegrijden was aardig spectaculair omdat we dwars door kuilen, geulen en struiken moesten rijden. We moeten nu naar het noord-westen van Botswana rijden.

Deze track was zo mogelijk nog beroerder dan die van gisteren. Het bleef gissen welke track we zouden moeten nemen.

Zoutvlaktes
Op een gegeven moment kwamen we gelukkig een paar mensen tegen die ons de weg konden wijzen. Aan de jonge knullen hebben we de voetbal en schoolspullen van SVEN gegeven.

We rijden vandaag eerst een stuk door de bush en komen op een gegevens moment langs  grote zoutvlaktes met uiteraard toch weer aan weerskanten van de track struiken en bomen die we moesten zien te ontwijken.

Dus raam open, raam dicht omdat je anders onder de scherpe naalden komt te zitten. Op een gegeven moment konden we niet verder vanwege een zeer laag overhangende boom; de MAN6 bracht het er door om te rijden redelijk vanaf.

Oeps
Toen was de MAN8 aan de beurt; doordat die veel te hard ging werden er diverse dingen kapot gereden waaronder de ophanging van de rijplaten. Om vier uur gaan we een plek zoeken. Maciej zal hiernaar gaan zoeken.

We moeten nog ca. 500 meter doorrijden en net voor de kampplaats krijgt de MAN6 een lekke band. Tijdens de reparaties, wordt er hout gesprokkeld want het zal vanavond wel weer barstenskoud worden.