Zaterdag

Na het ontbijt kregen we te horen dat de container voor 99 % zou komen vandaag, dus iedereen weer goed geluimd en de routekaart bekeken hoe we het beste konden rijden; als we morgen inderdaad weg kunnen..

Loek, Piet en Lex zijn naar Addis Ababa gegaan om een gasfles gevuld te krijgen, helaas vullen ze geen flessen die uit Europa komen. Dan maar een nieuwe gekocht met een reduceerventiel samen voor 17 Euro.

Museum van Afrikaanse Kunsten
De anderen gaan naar het Museum van Afrikaanse Kunsten. Hier hingen o.a. schilderijen van een Ethiopische kunstenaar die zich heeft gespecialiseerd in het schilderen op dierenhuiden. Heel apart.

Hiervandaan teruggelopen naar de Genesis Farm. Onderweg heeft Fia een sprei met 2 slopen gekocht. De vorige reis heeft de HAT naaimachines meegenomen: het is dan leuk om te zien dat men hier goed gebruik van maakt. In deze sprei en slopen zitten heel veel uurtjes naaiwerk en dat in een superklein hokje!!

Nieuwe omvormer
Piet heeft in de middag een nieuwe omvormer geplaatst in de Man 6 om van 24 volt 12 te maken., dit was nodig omdat we nu
veel meer apparaten op 12 volt hebben dan voorheen, nl satelliet,telefoon, 2x navigatie apparatuur en radio-cd speler.

Om 17.00 uur kregen we te horen dat de container niet zou komen, omdat bij het laatste kantoor nog 1500 Birr betaald moest worden maar dit kantoor was al gesloten.

Dan maar wachten tot maandag.

‘s-Middags komen Tim en Ingrid van de Profile Company met kinderen nog even langs.