Zondag

Anita, Marco, Lex, Maciej, Erik en Marijke gaan vandaag op pad. De anderen blijven op het seminarie. Er valt nog genoeg te klussen.

De kamelenmarkt
Op het programma staan onder andere de kamelenmarkt en de souk in Omdurman (iets ten noordwesten van Khartoum). Op de hoek van de straat via een behulpzame politieman vinden we een busje. De chauffeur spreekt goed Engels en vind het leuk om ons een dagje rond te rijden.

Op de markt zijn niet veel kamelen. De beste dag schijnt zaterdag te zijn. Wel zijn er veel schapen en geiten. Hier komt duidelijk nooit een blanke en zijn wij de bezienswaardigheid. Iedereen wil op de foto en probeert in het Engels met ons te praten.

Souk van Omdurman
De volgende stop is de souk van Omdurman, de grootste overdekte markt van Sudan. Het is een genot om naar de handwerklieden te kijken. Met de hand matrassen maken, schoenmakers, houtsnijwerk etc. De geurige kleurige kruiden ruiken heerlijk.

Hier zien we ook voor het eerst Afrikaanse kralen in alle soorten en maten. De prijzen zijn nogal hoog, dus Anita en Marijke houden het bij een ketting.

’s Avonds eten we kaasfondue. Daar is het echt de tijd voor en iedereen geniet ervan. Helaas nog steeds geen nieuws over de container.