Maandag

Helaas laat de container met de door onze sponsors aangeboden hulpgoederen nog steeds op zich wachten. Daarom is gisteravond laat in overleg besloten dat de MAN6 en de Toyota alvast richting Ethiopië gaan rijden.

Opsplitsen van de groep
Reden hiervoor is dat de mensen die drie weken meereizen al op 4 januari naar Nederland vertrekken, vanuit Lalibela. Het zou zonde zijn als zij niet wat meer van Sudan en Ethiopië kunnen zien, dus wordt de groep opgesplitst.

Jim, Lex en Erik blijven met de MAN8 in Khartoum achter, in afwachting van de container. De rest van de groep vertrekt morgen. Vandaag moeten we dus zoveel mogelijk spullen uit de MAN8 overpakken in de MAN6 en de Toyota, zodat de spullen uit de container in de MAN8 vervoerd kunnen worden. Iedereen steekt de handen uit de mouwen.

Vanavond hebben we met zijn allen in de plaatselijke shoarmatent genoten van een broodje warm vlees. Jim bespreekt de verdere planning met ons. We proberen in twee dagen Gondar in Ethiopië te bereiken. Afhankelijk van nieuws uit Khartoum, gaan we daarna richting de Simien mountains en vervolgens naar het Tanameer.