Dag 17

We starten de dag met een ‘witte’ landweg die Yolanda op de kaart heeft gevonden. Rond het middaguur komen we bij de grote weg en kunnen we kiezen uit een ‘roze’ landweg (Michelin) of een asfaltweg.

Mali
We kiezen voor de landweg in de verwachting rond 17.00 uur de laatste stad in Mali te bereiken. Ondanks dat we de indruk hebben dat we goed doorrijden halen we een gemiddelde snelheid van 12 km/uur. We komen om 18.15 uur in het stadje aan en maken gebruik van de mogelijkheid nog te tanken in Mali.

Het hotel is helaast te onaantrekkelijk om de nacht te gebruiken. De politie biedt ons twee mogelijkheden overnachten: op het terrein van de politie of bij de grens 65 kilometer verderop. Onder begeleiding van de politie worden we naar het politiebureau geloodst.

Stoere agenten
We maken kamp naast het bureau, het toilet en de douche wordt gastvrij aangeboden. Kees had erg veel woorden nodig om de conditie van de sanitaire voorzieningen van het politiebureau te omzichtig omschrijven.

Een eigen blik op de ‘badkamer’, leidde tot de conclusie dat de kraan bij de vrachtwagens en een plekje in de natuur als luxe kan worden omschreven. Drie stoere agenten waken over de trucks terwijl wij gaan slapen in onze daktenten.