Dag 1 t/m 4

Deze dagen staan in het teken van wachten: voor een gedeelte van crew 1 om vanuit Tripoli naar huis te vliegen en voor crew 2 om vanuit Europa naar Tripoli te vliegen.

Een vierde voertuig
Het vliegverbod wordt steeds verlengd en dat zorgt ervoor dat er geen echte plannen kunnen worden gemaakt. Inmiddels heeft zich een vierde voertuig, een Unimog, bij de HAT-ploeg gevoegd.

Op de drukke parkeerplaats midden in de stad vallen we ogenschijnlijk niet op voor de vele voorbijgangers maar het is natuurlijk geen geweldige plek om zo lang te staan.

Bezoekje waard
Het oude centrum van Tripoli en de Gurgi moskee zijn in ieder geval een bezoekje waard. En we laten ons steeds weer verbazen door de vriendelijkheid van de Libische bevolking: we krijgen brood, een drankje, dadels en fruit aangeboden. Zelfs een slaapplaats.

Leptis Magna
Ook maken we wat kilometers voor een bezoek aan Leptis Magna, de op één na grootste Romeinse nederzetting na Rome. Het heeft alles bij elkaar 9 eeuwen geduurd om deze stad te bouwen. Het moet er erg imposant hebben uitgezien gezien de brokstukken en ruïnes die we hier aantreffen.