Dag 28

De laatste dag rijden in de MAN’s. De weg is bij vlagen riant breed en voorzien van nieuw asfalt. Het grootste deel bevinden we ons echter op smalle wegen die de chauffeurs bij de les houden.

De MAN’s
Onderweg worden de MAN’s volgetankt met diesel. De reserve tank van de MAN 8 wordt gevuld met benzine waarmee de motoren die deelnemen aan de Maroc Rally van brandstof worden voorzien.

Veel deelnemers van de Rally zullen vandaag in Agadir aankomen. We eten onderweg op een terrasje in de avondzon Marokkaanse gerechten. Het wordt al snel donker als we de weg vervolgen.

Grote klap, glas en een schaafwond
In een plaatsje raken de buitenspiegels van de MAN 6 en een tegenligger elkaar. Met grote vaart klapt de buitenspiegel door de zijruit naar binnen en verrast Lex, Gerd en Gerrit met groot lawaai en glassplinters, maar er is gelukkig geen persoonlijk letsel.

Iets minder fortuinlijk is Kees die even op het wiel stond toen de MAN 6 nog iets verder op de stoep werd gezet. Door een goed opgevangen rol, werd de schade beperkt tot een schaafwondje.

Andere zijspiegel
Inmiddels is een andere zijspiegel uit de MAN 8 gevist en gemonteerd. Het glas wordt opgeruimd en we kunnen verder. Voor ons staat inmiddels de vrachtwagen die ook de linkerzijspiegel mist.

Hoewel in deze situaties beide chauffeurs schuldig zijn, is de man vasthoudend om de spiegel bij ons te verhalen.

Achtervolger
Hij achtervolgt ons naar Agadir en weet blijkbaar de agenten van maar liefst drie politieposten niet te overtuigen om de MAN 6 aan de kant te zetten. Dan zet de chauffeur de MAN 6 klem midden op de weg in Agadir.

Jim adviseert tegen het verkeer in de vrachtwagen te passeren. Dit herhaalt zich enkele keren totdat Jim met de man afspreekt in het hotel om de zaken af te handelen. Jim geeft de naam van een hotel naast ons hotel, tot een afhandeling komt het niet meer.

De MAN’s worden op het plein geparkeerd waar alle rally voertuigen zich verzamelen. We trekken de laatste biertjes uit de koelkast van de MAN 4 om de aankomst te vieren.