Dag 1 t/m 5

Er moeten behoorlijk wat kilometers asfalt worden geraakt voordat we bij de woestijn zijn. De eerste dag op deze route zijn de lange strakke wegen en eindeloze kale uitzichten niet echt boeiend.

Off the road!
Vanaf de tweede dag gaan we na een bezoek aan het stadje Ghadames eindelijk ‘off the road’ en dat is tenslotte wat we willen. Eerst langs mooie rotspartijen en later over uitgestrekte zandvlaktes waar we elkaar het stof voor de ogen rijden.

Het zit nog niet helemaal mee onderweg. Er raken twee voertuigen achter en we raken elkaar kwijt. Gelukkig is er nog GPS en kan de karavaan zich ongeveer 1,5 uur later herenigen onder toeziend oog van een paar dromedarissen.

Prachtige landschappen
Het landschap is zeer afwisselend. Elk half uur ziet het er weer anders uit en allemaal even prachtig en niet in foto’s te vangen! Stenen, rotsen, zand in allerlei kleuren en vormen.

Heel af en toe water. En daar waar eens water was vertoont de grond diepe scheuren. Er is zelfs een canyon waar we eerst bovenlangs en later doorheen rijden.

Uitdagende zandduinen
Maar de mooiste speeltuin blijven toch de indrukwekkende en uitdagende zandduinen. Zo fantastisch mooi! En werkelijk adembenemende uitzichten! We begrijpen nu ook de vergelijking met de Himalaya.

De duinen bedwingen blijkt een ware uitdaging te zijn. Zowel voor de voertuigen, voor de chauffeurs maar ook voor de bijrijders. Maar dit is waar we voor gegaan zijn en we genieten met volle teugen.

Geweldig en echt onbeschrijflijk! Er zijn geen noemenswaardige problemen met de voertuigen en dat is ook erg prettig. De uitlaat van de Unimog heeft de nodige kilometers ‘wasbord’ rijden niet overleefd maar is inmiddels vakkundig vervangen door een creatieve uitvoering.

Duinlandschap
We overnachten op een geweldig mooie kampeerplek in het duinlandschap en de volgende dag mogen we het avontuur nog eens aangaan. We laten de duinen achter ons en rijden door mooie afwisselende landschappen naar Al Awaynat.

Vanaf daar volgen we een track richting Ghat waar we in de Jabal Akakus wederom een geweldig mooi kamp maken, deze keer tussen mooi uitgesleten rotspartijen.