Vrijdag

Maun ligt aan de Okavanga Delta die op diverse manieren bezichtigd kan worden. We waren echter gisterenmiddag aangekomen en hadden niet de vereiste reserveringen gemaakt.

Meeliften
Een groep liftte in de laadbak van een pickup naar het vliegveld om daar toch nog een plaatsje op een helikopter of vliegtuig te bemachtigen.

Dit meeliften is hier de normaalste zaak van de wereld en je kan gewoon elke pickup naar de kant wuiven en instappen. Een kleine vergoeding voor de moeite is gewenst maar er wordt vaak geeneens om gevraagd.

Toeristische vluchten
Het vliegveld bleek een opeenhoping van maatschappijen te zijn die allemaal toeristische vluchten boven de delta aanboden. De helikoptervluchten bleken wat betreft prijs en beschikbaarheid onmogelijk.

Dan maar voor het vliegtuig gekozen en we konden bij Delta Air vier zitplaatsen reserveren om 16:00. Dit gaf ons mooi de gelegenheid om het centrum van Maun te bezichtigen. Loek slaagde er ook in nog een nieuwe reserveband te vinden want er waren er niet veel meer.

Delta Air
Om half drie verzamelden Linda, Simon, Ed, Susan en Marco bij Delta air om dan ook het luchtruim te kiezen. Een mooie tocht van anderhalf uur waar de piloot zijn acrobatische vermogen niet onder stoelen of banken stak en we veel dieren hebben gezien.

Dit kunst- en vliegwerk van de piloot werd echter niet door iedereen maagtechnisch op prijs gesteld.

Nieuwe aanwinst
Na het terugliften naar de camping hebben we de nieuwe aanwinst op een velg gemonteerd en de achterop de MAN 6 gemonteerd. Zodoende was deze wagen tenminste cosmetisch ook weer in orde. Na de gedane arbeid werden we beloond met een kaasfondue.