Zondag

Achteraf vertelden onze Jeep-vrienden, die wij vanavond voor de vierde keer zijn tegengekomen, dat zij ons voorbij de camping in Chombe National Park, hadden horen komen en bovendien dat zij vanmorgen in alle vroegte een half leger hoorden vertrekken; onze diesels dragen ver over de Afrikaanse vlakten.

King of the Jungle
Terwijl wij over de overigens niet eenvoudige zandpaden verder naar het noorden reden werden wij plotseling verrast door een familie leeuwen die op het pad lagen te genieten van de morgenzon.

Als echte “king of the jungle” waren ze nauwelijks onder de indruk van het duitse geweld dat uit de uitlaten van de MANs knalde. In alle rust sjokten zij terug de struiken in.

Kasane
In Kasane, in de uiterste noord-oost punt van Botswana, komen Botswana, Namibie, Zimbabwe en Zambia samen. De grens met Namibie loopt dwars door de Chombe Rivier, waarop wij vanmiddag een adembenemende boottocht hebben gemaakt.

Enorme kuddes olifanten aan beide zijden van de oever werden afgewisseld met enigszins agressieve nijlpaarden, jagende visarenden en grote groepen buffels. Sommige van deze dieren konden we tot op enkele meters naderen.

Fantastische zonsondergang
In het geval van de krokodil leidde dit tot nerveuze passagiers. Maar onder leiding van de ervaren Moses, onze kapitein, zijn we na een fantastische zonsondergang met olifanten op de voorgrond veilig wedergekeerd bij de lodge.