Maandag

We zijn op tijd vertrokken en richting de grens van Zimbabwe gereden. Na een moeizaam verlopen grensovergang zou het nog maar 70 kilometer zijn naar Victoria Falls.

Geldcontrole
We dachten hier aanvankelijk een uurtje over te doen maar na ongeveer 5 kilometer reden we in een fuik van politieagenten. Het bleek hier om een geldcontrole te gaan. Onze plastic zak met geld was snel gevonden, deze zat vol met buidels Zimbabwaanse dollars, met een waarde van ongeveer 19 euro.

Ruim 5 miljoen
Nadat de agenten ons geld meerdere keren opnieuw telden bleken we ruim 5 miljoen aan waarde van deze biljetten te hebben. 5 miljoen was de toegestane limiet om in te voeren, maar na enig gepraat mochten we toch met die paar euro aan extra waarde doorrijden.

Klapband
Eenmaal weer op de weg dachten we er snel te zijn maar…………helaas! De Man 8 die op dat moment bemand werd door Simon, Majo en Loek, met Simon aan het stuur werd opgeschrikt door een keiharde knal…….. een klapband.

Zware mankracht
Er werd weer met man en macht gewerkt en was de band snel verwisseld, helaas duurde het verwijderen van de band van de oude velg ietsje langer.

Nadat er eerst zware mankracht werd gebruikt, daarna geprobeerd om de velg los te krijgen door er met de wagen over heen te rijden, bleek uiteindelijk een glijmiddel de oplossing.

We checkten in Vic Falls in bij een camping midden in de stad. Na het wisselen van wat dollars op de zwarte markt keken we wat rond en dineerden we in een restaurantje.