Donderdag

Na een vlot verlopen vlucht arriveren we om 5.15 uur in Addis Abbeba. Hier stappen we over op de vlucht naar Uganda die om 11.30 uur lokale tijd (2 uur later dan in Nederland) in Entebbe aankomt.

32 stuks bagage
Alle 32 stuks bagage zijn binnen afzienbare tijd verzamelt en we lopen met karren vol bagage zonder enig probleem door de douane. Zo snel is het nog nooit gegaan.

Bij het verlaten van het vliegveld, vangen we nog een glimp op van het oude vliegveld en het vliegveld waar de Palestijnse kaping heeft plaatsgevonden.

Druk Kampala
Na een busrit van 1,5 uur door een druk Kampala is iedereen opgewonden om de auto’s te zien die zijn gestald bij de firma Royal Van Zanten net buiten Kampala.

Iedereen is behoorlijk moe, na een reis van 24 uur.

Jacques Schrier, van Royal van Zanten, ontvangt ons met een heerlijke lunch. Royal van Zanten kweekt chrysantenblaadjes die in Nederland worden opgekweekt.

Chaos, waar moeten we beginnen?
Na de lunch ziet het eruit als een enorme chaos. Waar moeten we beginnen. Tassen overpakken in kisten, etenskisten ordenen, antennes op de auto’s, bakkies inbouwen, er is genoeg te doen. Iedereen helpt mee om alles zijn plek te geven.

Om 19.30 worden we verrast met een heerlijk diner, waarna iedereen uitgeblust op het terras nageniet.