Vrijdag

Wakker worden om 7.00 uur met op de achtergrond tropische geluiden en het dal in nevelen gehuld. Wat een prachtig uitzicht vanuit de daktent. Een voor een komt eenieder uit zijn daktent gekropen. En slaperig wijdt iedereen zich weer aan haar/zijn taak.

De eerste lekke band
Zo langzamerhand komt er orde in de chaos. De eerste lekke band is een feit (MAN6) en de heren kunnen zich hierop uitleven. Het lek laat zich moeilijk vinden, maar Piet zou Piet niet zijn als hij het voor elkaar krijgt.

Ondertussen krijgen we bezoek van een neef van Piet, Herman Bezuijen. Hij geeft ons goede tips en regelt voor ons een overnachtingsadres zo’n 50 km ten Noorden van Kampala. Ook wisselt hij geld voor ons.

Ideaal iemand die hier goed de weg kent. We spreken af elkaar te onmoeten bij Kasubi Tombs, een van de culture hoogtepunten van Uganda.

Op naar Kampale
Na het voltanken met water gaan we op weg naar Kampale, om zo’n 3000 liter diesel te tanken. Uiteindelijk komen we om 16.00 bij de Kasubi Tombs aan, na een enerverende rit kriskras door het drukke verkeer van Kampala.

Een gids vertelt ons over de vier koningen die daar begraven liggen en naar oud gebruik worden de koningen begraven in hun ‘paleis’. Deze graven worden door hun nazaten beheert en verzorgt tot op de dag van vandaag.

Emmaus Centre
We nemen afscheid van Herman en bedanken hem voor zijn hulp. Na een snelle rit over een prachtige, glooiende weg rijden we om 19.00 het terrein van het Emmaus Centre op. Op het binnenterrein hebben we een super kampeerplek.

De dames van het keukenteam verzorgen ons goed met vooraf mosterdsoep, macaroni met ratatouille en een overheerlijke salade met tomaat en avocado.

We zijn blij dat we de stad verlaten hebben en echt op weg zijn.