Zaterdag

Na ontbijt rommelochtend: persoonlijke kisten inpakken, spullen sorteren, hulpgoederen uitgezocht, eerste motorfiets rijklaar gemaakt, enz..

Dierenopvangcentrum van Simone de Vries
’s Middags kamp opgebroken en naar een dierenopvangcentrum met Nederlandse manager (Simone de Vries), die ons zelf rondleidde, dus veel informatie (: 185 apen van allerlei soort, dierenhandel, -bescherming, enz.)

Deze Simone was destijds betroken bij het ontwerp van het Bokito-verblijf in Blijdorp.

Zwart strand
Daarna zijn we gaan zwemmen in zee, erg heerlijk na al dat transpireren. Zwart strand (vulkanisch). Vervolgens langs stukken regenwoud, Eucalyptusaanplant en theeplantages (van Tola).

Op weg naar Buéa aan de voet van Mount Cameroon, want die willen we morgen gaan beklimmen. We vonden een goede kampplek op een terrein van de Presbyteriaanse Missie.

2 Gele kisten
In tegenstelling tot gisteren relaxed kamp gemaakt en gegeten. Morgen vroeg op. Tijdens het avondeten kwam Max, onze Nederlandse Kameroenees en lokale regelaar, aanzetten met twee van de vermiste drie gele kisten.

Je raad het: die van Maciek was daar dus niet bij. Jammer voor Maciek, maar gelukkig waren de twee kisten hulpgoederen voor dokter Makamba van de Stichting Camnafaw in Douala terecht.

Ook kon Max als tegenprestatie voor al zijn hulp de meegenomen kettingzaag in ontvangst nemen ten behoeve van de leproserie De la Dibamba.