Zondag

Vandaag gingen we de Mount Cameroon op (4095 meter) een tocht die normaal gesproken twee dagen duurt.

Vroege wekker
Dus reveille om 05.30, want we zouden om 06.00 vertrekken; werd uiteindelijk toch 06.20 uur. Gisteravond hadden 10 van de 12 zich opgegeven voor de beklimming, maar – na later zou blijken – wist niet iedereen wat dat exact inhield, want na anderhalf uur haakte de helft af. Zij gingen terug met een van de gidsen.

Afzien
Linda, Maciek, Frank, Loek en Leo en Caroline gingen door. Later moest Caroline ook terug, want ze kreeg last van de hoogte. De tocht (hoogteverschil 2150 m) bleek aanzienlijk pittiger dan verwacht, en het laatste stuk naar hut nr. 2 was behoorlijk afzien voor Frank, Loek en Leo.

Eervolle vermeldingen gingen naar Linda en Maciek. Om 16.00 uur waren ze allemaal terug, compleet gesloopt. Een fantastisch avontuur rijker, een illusie armer om zo’n beklimming in één dag te doen

Theefabriek en botanische tuin
De afhakers/achterblijvers hebben eerst koffie gedronken, de wagens verzet, watertanks bijgevuld, e.d.. De MAN 8 startte niet , dus wilde niet van zijn plaats. ’s Middags hebben ze een excursie genomen naar de stad.

De theefabriek viel tegen, de botanische tuin bevatte vooral veel onkruid en de waterval was helaas niet te bereiken, maar de markt was leuk, en the price was right: in plaats van cfa 15.000 p.p. betaalden we cfa 20.000 voor 4 personen voor deze excursie. (CFA 1000 = 1,50 Euro).

Happy birthday Linda!
Op de markt vers fruit gekocht, en voor CFA 1000 een prachtig boeket bloemen laten vervaardigen bij de lokale Fleurop voor Linda, die vandaag jarig was.

Om 16.00 uur, na aankomst van de doorbijters hebben we gezongen voor, en getoast op, Linda. Het diner daarna was fantastisch, hulde aan kokkie Marinella.