Woensdag

Dag 4, onze eerste echte dag off-road en off-piste begint vroeg en loopt gesmeerd. We vermijden de weg, omdat deze langs de grens van Algerije loopt en het daar niet zo veilig is.

Dwars door de woestijn
Daarom rijden we dwars door de woestijn. Rijden in een kaal, droog landschap over een verharde weg, kan na een tijdje saai worden, maar zodra die weg er niet meer is wordt het spannend en bijzonder.

Het uitzicht niet beperkt door een weg die je blik naar oneindig trekt, en je voelt je een pionier in een onontdekt werelddeel. Het is onbeschrijflijk gaaf om de trucks te zien tuffen met een grote stofwolk achter zich aan.

Afwisselend landschap
Het landschap wordt al vrij snel afwisselend met rotspartijen in gekke vormen. Groepjes rotsen in de vorm van paddestoelen, groepjes rotsen in de vorm van schildpadden, of rotsen die gevormd lijken uit bollen.

Soms grote vlaktes paars gesteente, dan weer groen of blauw. Aan het eind van de middag kwamen we bij grote zandduinen, waar we de trucks doorheen moesten loodsen.

Onze gids in zijn landcruiser, die we verplicht bij ons hebben, en waardoor we nu eens niet zelf hoeven te navigeren, vliegt over de steile duinen heen. MAN 4 heeft er ook geen problemen mee maar MAN 6 en MAN 8 doen poging na poging maar lopen steeds vast in het steile duin.

Niets helpt
We proberen nog wat andere overgangen en we halen zelfs de truc met rijplaten uit de kast. Niets helpt. Uiteindelijk trekt MAN 4 de MAN 6 over de kam, en maken deze twee trucks een treintje om ook de MAN 8 er over te trekken.

Warmste dag
Dit proces herhaalt zich vandaag nog 4 keer. En dit alles op de warmste dag! Iedereen is het er over eens dat we het nog nooit zo warm hebben meegemaakt. Aan het eind van de dag heeft iedereen wel 10 liter water gedronken, en dit even hard weer uitgezweet.