Zaterdag

Dag 7 vroeg uit de veren, verder door het betoverende rotslandschap. Met stops bij oude rotstekeningen, rotsbogen en andere prachtige uitkijkpunten.

Oude DAFtruck
Bij de laatste stop, een gigantische rots met een heel groot gat erin, vinden we een oude DAFtruck/camper van een Nederlands gezin. Zij zijn met hun 3 kinderen van 12,11 en 9 een jaar aan het trekken (www.pacci.nl).

Wij staan met open mond naar hun verhalen te luisteren. Wat zouden we allemaal graag een van die kinderen zijn geweest! Piet loopt een bewonderend rondje om de truck, en kan weer niet nalaten een afgebroken ophanging van de luchttanks te signaleren.

Tatarataaa tatataaa!
Gelukkig voor dit gezin is The A-team nabij. Tatarataaa tatataaa! Piet en Jim vinden wat ondefinieerbare attributen in de MAN 4, en hebben in no time de DAF weer klaar voor gebruik.

Tegen de middag rijden we het rotsgebergte uit, en ploegen we rest van de dag door kale vlaktes met mul zand, of kale vlaktes met scherpe bobbelige stenevelden. Niet te harden!

Maar het Libische landschap is zo afwisselend dat we morgen ongetwijfeld weer verrast gaan worden.

Geen bereik
Mocht iemand zich trouwens afvragen waarom er niet gebeld of gesmst wordt met het thuisfront: Niemand, maar dan ook niemand heeft helemaal nergens bereik op de telefoon. Sorry lieve familie en vrienden. Bij deze heel veel kusjes voor jullie.