Zaterdag

Vandaag gaan we naar de Vic Falls. Op tijd opgestaan, Peter in de rolstoel gezet en lopen naar de ingang van de Falls.

Victoria Falls
Hier kon je regenjassen huren waarvan we eerst dachten, wat een onzin, maar op een gegeven moment stond je op plekken waar het gewoon stortregende dus die $ 2 per jas was toch niet echt weggegooid geld.

Jim liep daar met Peter rond in zijn rolstoel die dus tot op zijn onderbroek nat geworden was omdat de zitting van de stoel volliep met water. De aanblik op de Falls is echt overweldigend. Iedereen was laaiend enthousiast.

Lunchen
Intussen was het wel tijd geworden om iets te gaan eten. In het dorp bij een leuk restaurantje de lunch genuttigd. Ondertussen bezig geweest om een boottocht op de Zambezi te regelen voor vanmiddag.

Om vier uur zouden we worden opgehaald van de camping en na ca. 15 minuten rijden kwamen we aan bij de boot. Het was dan voor ons een private boat.

Mama Africa Eating House
’s-Avonds gegeten bij Mamma Africa Eating House. Leuke tent met levende muziek.
Alleen jammer dat ze geen typisch afrikaanse muziek lieten horen. Het eten was lekker maar nu kwam het aan op het afrekenen.

De man kwam aan met de rekening met een bedrag van pak hem beet 458.000.000 Zimbabwe Dollars. Een deel hiervan konden we betalen met het geld van hier en de rest wilden we in dollars betalen.

Wij waren het echter niet eens met de koers omdat de man de koers aanhield van de bank =  $1,00 =  100.000. zimbabwe dollars.. (Op straat krijg je voor $ 100,00 ca. 320.000 Zimbabwe dollars!)

De straat op
Henk en Maciej de straat op om te kijken of er nog wisselaars rondliepen. Op de camping heeft een guard gebeld naar een vriend die pas na ca. 2 uur aankwam.

Zolang wilde de man van het restaurant niet wachten dus betaalde men $ 270,00 onder die voorwaarde dat we de volgende dag terug zouden komen met de zimbabwe dollars en dan de American dollars weer terug zouden krijgen. Met handtekening en al plus het tijdstip van 8 uur.

Dus morgen zullen we wel zien of dit inderdaad allemaal gaat lukken.