Zondag

Om acht uur aangekomen bij het restaurant. Wat denk je?? De man was inderdaad aanwezig.

Erg speciaal
Dus 320.000.000 Zimbabwe dollars afgegeven en de US$ 270,00 weer teruggekregen. Voor Afrikaanse begrippen is dit dus heel speciaal.

(Op de foto zie je de pakken geld die je betaalt voor een diner van ca. 6 personen – miljoenen zimbabwe dollars – je waant je dus even miljonair!!)

Op naar de grens
Nu gaan we richting grens Zimbabwe-Botswana. In Zimbabwe was het zo gebeurd. Nu doorrijden naar het kantoortje van Botswana.

Alvorens dit te doen moeten we over een soort nat matje lopen en de auto’ s door een waterbak rijden. Dit is vanwege het feit dat men ontzettend bang is dat ziektes van dier op dier worden overgebracht (mond en klauwzeer).

Takken vliegen om je oren!
Na een bak koffie gaan we weer op pad. We volgen nu een track die zeer smal is en waarbij de takken om je oren vliegen! Op een gegeven moment komen we aan bij een groot boerenbedrijf om de weg te vragen die wij even bijster waren!!!

We werden een stukje teruggestuurd en en vervolgden onze weg langs enorme velden met zonnebloemen en iets wat op een graansoort leek. Zover je kon kijken zag je alleen maar zonnebloemen.

Zonnebloemen
Uiteraard voor zonnebloemolie want op diverse stukken land stonden de bloemen er verdroogd bij. Op een gegeven moment zijn we terug gereden naar de snelweg, waar we weer moesten stoppen voor een voeten- en autobad (mond-en klauwzeer).

Hier stopten de mensen zelfs de schoenen die ze in een plastic tas bij zich hadden in het bad!!! Dit ritueel is dus aardig ingeburgerd hier. Hierna weer een track opgegaan, weer heel smal en veel struiken/bomen, tot we op een gegeven moment toch kamp moesten maken.

Uiteindelijk zagen we een open stuk, dit was een opgedroogde poel. De gebruikelijke rituelen en een kampvuur gemaakt want het was stervenskoud.