Maandag

Om 08.15 vertrokken vanuit Buea, op weg naar Kumba, waar een mooi meer moet zijn.

Car-wash
Onderweg een mooie car wash gezien: je rijdt je auto een ondiep meertje in, en daar wordt-ie gewassen. Later nog meer van die minimeertjes gezien: voor brommers, maar ook voor mensen, kinderen en de was.

Onderweg tussen Buea en Kumba lag een rode Toyota RAV4, die over de kop was geslagen. Die hebben we met vereende krachten en onder deskundige leiding van Leo, onze vrachtwagencrack, weer op de weg gekregen.

Als extraatje ook nog zijn stuurkogel provisorisch hersteld en zijn stuurstang rechtgebogen. De weg tussen Buea en Kumba was erg slecht, met om de 100 meter een stel kraters in het wegdek.

Oude vulkaankrater
Bij Kumba even heerlijk gezwommen in dat prachtige meer (5,5 x 5,5 km, in een oude vulkaankrater. Het regenwoud in deze streek is adembenemend mooi.

Verder veel typisch Afrikaanse rural village: huizen, hutjes, en allerlei stalletjes en winkeltjes langs de weg. Vandaag was het kennelijk slachtdag, wellicht vanwege de komende Kerst.

Nkongsambo
Vervolgens op weg naar Nkongsambo via een binnendoorweg van 41 km om weer op de hoofdweg te komen. Een onverharde weg, maar niet zo slecht als we dachten, maar wel met listige greppels hier en daar.

Na het passeren van de smalle brug, type Kwai, over de Mongo River, reed de MAN 6 op een smal weggedeelte in zo’n greppel. Met vereende krachten van de lokale bevolking (een man of 20, 30) slaagden we er na tweeenhalf uur in de MAN 6 weer op de weg te krijgen.

Inmiddels was het te laat om door te rijden en zijn we teruggekeerd naar de Mongo River om het kamp op te slaan. Morgen bij het ochtendgloren wacht ons een adembenemend uitzicht op de rivier.