Dinsdag

We begonnen deze Kerst natuurlijk met een kerstontbijt, inclusief kerststol, meegenomen door Clara.

Klussen, klussen en nog eens klussen
Na de gebeurtenissen van gisteren was het vanochtend corvee en klussen: herstel van wat technische mankementen, een reparatie aan een van de ‘bakkies’, een contact hier, een contact daar, het rijklaar maken van de tweede Yamaha, schoonmaken van de wagens, enz.

Gelukkig kon dat afgesloten worden door een duik in de aangenaam koele Mongo River. Wat dat betreft een plaatje van een camp site.

Op naar Banjo
Om twee uur gingen we weer op pad, dit keer dus met twee motoren erbij. Nu het tweede deel van de binnendoorroute naar de hoofdweg. Na circa 25 km op die asfaltweg kwamen aan in Banjo (stadje van 50.000 inwoners), en besloten daar te tanken.

Een hele happening in zo’n centrum met drie van die grote gele vrachtwagens. En passant nog een lekke binnenband vervangen.

Maningole
Daarna naar een kampplek, uitgezocht door de motormuizen in een dorpje verderop, Maningole, op uitnodiging van het schoolhoofd. Daar stelden we de wagens in een driehoek op, onder véél bekijks van de lokale bevolking.

Ook tijdens ons avondeten bleven ze met tientallen staan kijken. Misschien wel eens goed voor ons om onszelf ook eens bekeken te voelen. Al met al een lange dag met weinig kilometers. Omgeving: minder regenwoud, meer agricultuur.

Wat ook opviel: vooral heel veel kindertjes op hun Paasbest voor de Kerst. Morgenochtend vóór vertrek zullen we het schoolhoofd een schoolpakket overhandigen.