Donderdag

De groep die gisteren heeft gevlogen gaat vandaag de Okavango Delta in met een Mokoro. Dit is een uitgeholde boomstam – je kunt er met z’n tweeën in en deze kano wordt verplaatst met een “stok” (een soort punter dus).

Lekker tutten
De rest van de groep vergaat het net zoals gisteren, dus sleutelen, tutten, ff in het zonnetje zitten en wachten tot we opgehaald worden voor de rit naar het vliegveld.

Ondertussen belt Patrick nog met de winkel waar ze de accu’s hadden besteld; ja ze zijn binnen en we spreken af dat we ze vanaf het vliegveld komen ophalen.

Vliegveld
Het vliegveld ziet er heel goed uit, door de controlepoort, en naar de helicopter. In de gordels en koptelefoon op het hoofd i.v.m. de onwijze herrie! De piloot stapte in, (ik dacht nog; moeten die deuren niet dicht?) maar het toestel was helemaal open!!! Geen deur te bekennen.

Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je met filmen of fotograferen niet belemmerd wordt door raamstijlen of whatever. Maar als hij schuin gaat hangen knijp je hem toch wel een beetje.

In de lucht
De lucht in: ONWIJS GAAF. Je vliegt heel laag dus de beesten waren heel goed te zien. Olifanten, giraffen, kuddes buffels, impala’s etc. PRACHTIG !

Je voelt je net (zoals je dat op de amerikaanse t.v. ziet) een reporter die uit een helicopter hangt met zo’n groot kanon in zijn handen om van het een of ander een reportage te maken!!

Na ca. een half uur vliegen zijn we even geland zodat we van plaats konden wisselen. Ik moet wel zeggen dat het best lastig is om vanuit zo’n toestel te filmen of foto’s te maken; je waait namelijk uit je hemd!

Verkeerde accu’s
Na dit spectaculaire avontuur rijden we langs de accu-zaak waar al snel blijkt dat ze de verkeerde accu’s hebben klaarstaan. Jammer, maar helaas!

Nog even bij een supermarket wat boodschappen gedaan en terug naar de camping waar de anderen ook al terug waren gekeerd van Mokoro-trip. Zij waren ook heel enthousiast, vonden het een schitterende ervaring en hebben gelukkig ook wat beesten gezien.