Vrijdag

Eerst een ode aan Frank want die is vandaag jarig. Wij hebben keihard voor hem gezongen en een mooi shirt met bijpassende pet cadeau gedaan, die hij nu pas heeft aangetrokken.

Speciale ladies day
Een teken van echte waardering. Naast de verjaardag van Frank is het vandaag ook een speciale ladies day. Aan het eind van de dag werden alle MAN trucks door de dames gereden wat verwondering opriep bij de lokale bevolking. Caroline heeft vandaag voor het eerst gereden, wat best aardig ging.

Voor Mbongo
In totaal hebben we vandaag 185 km afgelegd. We zijn net vóór het dorp Mbongo gestopt waar we naast de kant van de weg staan. Prima plek. De weg van vandaag bestond voor een groot deel uit kuilen.

Maar met zulke geweldige chauffeurs als vandaag gaat dat helemaal goed. Beter dan menig andere vrachtauto, die vaak zijn gestrand langs de kant van de weg in enorme geulen. Opvallend zijn dan ook de vele omleggingen.

Berm in vuur en vlam
Het repareren van de weg gebeurt niet door de lokale bevolking, maar ze zetten wel de berm in vuur en vlam. Ons vermoeden is dat ze dat doen om de grond vruchtbaarder te maken.

Behalve door de kuilen en de gaten in de weg moesten we vandaag ook weer over een spectaculaire ‘brug’ met losliggende dwarsbalken die knapten als lucifershoutjes onder het gewicht van de vrachtwagens.

Bush-rat en een Ibis
Leo en Linda zijn vandaag helemaal in de prijzen gevallen, zij hebben de eerste wilde beesten gezien: een aap die over de weg heen sprong en een soort van grote hamster, volgens Leo een bush-rat. Ook hebben we een ibis gespot.

Tibati
De grootste stad waar we zijn geweest is Tibati; hier hebben we weer diesel kunnen tanken die, het kon niet missen, met jerry cans in de auto gegoten moesten worden.

In de stad hebben alle dames ook even lekker een koude douche kunnen nemen bij het vijf sterren hotel ‘Auberge de la Victoire’.

Om deze mooie dag helemaal af te maken hebben we in Tibati oliebollen gegeten. Met de zeven oliebollen kocht Linda de gehele vooraad van de stad op voor het begin van het nieuwe jaar.