Donderdag

Nagenietend van het culinaire hoogtepunt van deze week, klaar gemaakt door Henk, staan we net iets buiten het centrum van Banyo.

Best bewaakte kampeerplaats
Tot nu toe de best bewaakte kampeerplaats op het terein van de politie waardoor we eerder aangehouden zijn in de stad. Illegaal stonden we voor de moskee geparkeerd waar een als moeselman verklede geheime agent (008) ons aanhield en alle documenten uitvoerig moest bekijken.

We stonden te wachten op de andere auto’s, die nog aan het tanken waren een paar honderd meter verderop. Bij gebrek aan een werkende benzinepomp, is 440 liter diesel vanuit jerry cans in de auto’s gegoten door een man in een lange witte jurk op een sierlijke stoel, die je ook in oma haar meubilair kunt vinden.

Plaatselijke voorraad
Aanvankelijk zouden ze maar 80 liter in huis hebben wat de plaatselijke vooraad was, maar uiteidenlijk kwam er nog ergens een vat diesel te voorschijn. De weg naar de stad was aardig te doen.

Uiteraard hebben we meute gillende kinderen en hier en daar een enkele te smalle brug gepasseerd waarvan het zeker was dat bibberende handjes aan het stuur ons niet in deze fraaie stad zouden brengen.

Knuffels, schoenen en een Adidas voetbal
Vanochtend kwam een mevrouw, die ons gisteren wat hout had beloofd, het helemaal opgedirkt nog even brengen. Het is nu niet meer te herkennen achter op de auto maar aan hun woord houden ze zich hier in ieder geval.

Voor de kids die al enige tijd keken naar ons ochetendritueel hadden we nog wat knuffels, schoenen en een echte adidas voetbal over.

Moeselmannen
We rijden door een bergachtig gebied waar de weg afwisselend is geasfalteerd. Het asfalt ligt op de stukken die schuiner om hoog en naar beneden gaan. De dorpen en de mensen zijn heel verschillend als honderd kilometer terug.

De mensen hebben een veel smaller gezicht en lichaam, er zijn vooral moeselmannen en de huizen zijn voornamelijk van steen, in de plaats van hout, waar in de meeste gevallen rondom een wat fragiel schuttinkje staat. Een heel ander aanzicht dus.

Bizarre bagage
Onderweg zijn we nog wat bizarre bagage op busjes tegengekomen. Enkele geiten op het dak, die het waarschijnlijk niet allemaal hebben gehaald, en koeien liggend in de achterbak van de truck.

Op een van de stops hebben Linda en Caroline nog wat hele gave, houten speelgoedauto’s weten te ruilen voor wat hippe shirts.