Zaterdag

We moeten richting Kang, nemen eerst een stuk snelweg en daarna een zandweg. Om ca. half tien stoppen we omdat we gesis horen en dus denken dat wij weer een lekke pijp hebben. Maar gelukkig niet, de luchtslang van de 6 was losgeschoten.

Verwisselen van een band
Komt er iemand naar ons toelopen van de andere kant van de weg om hulp te vragen bij het verwisselen van een band; ze hadden de een of andere sleutel niet bij zich!! We hebben ze ook nog blij gemaakt met wat kleding…

Op naar Hukuntsi
Nu richting Hukuntsi. Gelukkig zien we toch wel iets van beesten langs de weg; springbokken en struisvogels. In Hukuntsi weer getankt en water bijgevuld.

Toen we onze weg vervolgden, kwamen we op een zandtrack terecht. Het was echt ploegen geblazen voor de trucks; dus de enige oplossing was om de bandenspanning te verlagen. Leuke track, beter dan asfalt; zoals we nu rijden is het net of je op de golven aan het deinen bent!!

Daar ging de band
Tegen de tijd dat we een kampplaats moesten zoeken rijdt de MAN-6 een band finaal aan gort!! Dus voor de derde keer net voor “sluitingstijd” een kapotte band.

Met z’n allen de band verwisseld, de restanten van de kapotte band in de berm gegooid, en na ca. 2 km. een plek gevonden. Overdag was het toch wel ca. 35 graden, deze avond, 4 graden (we hadden de thermometer buiten gehangen!!)