Zondag

Opstaan bij 7 graden met een venijnig dun windje – dus het voelde eigelijk veel kouder aan!! We vervolgen onze weg over de zandtrack; deinden over de golven!

Lekke band
Na ca. een half uur een bericht van de MAN-8: Lekke band. Dus werk aan de winkel voor de boys. Nieuwe band erop hetgeen toch wel vrij snel was gedaan maar om de velg uit de kapotte band te halen vergde heel veel tijd; met man en macht werd gebeukt, geslagen, getimmerd etc. etc. om die velg eruit te halen.

Zoutmeer
Ok, klaar en de kapotte band in de berm geduwd. En weer door. Op een gegeven moment komen we aan bij een zoutpan. We stoppen bij het dorpje ernaast en geven aan een paar kinderen een Adidas voetbal.

Heel blij natuurlijk. We rijden het zoutmeer op, Maciej kon daar met zijn motor even uit z’n dak gaan, koffie gezet en een groepsfoto gemaakt.

Door naar Ngojane
Hiervandaan gaan we naar Ncojane. Blijkt dat hier verder geen zandtrack meer loopt dus de banden moeten weer opgeblazen worden. Duurt toch wel ca. een uur!!  In Mamuno getankt en gewaterd.

Nog even flink eraan trekken en dan zijn we bij de grens, waar alles redelijke soepel verloopt. Ondertussen was het wel erg laat geworden. We komen ca. 7 uur aan op de campsite,  een heel klein stukje rijden vanaf de grens.