Zaterdag

Om zeven uur vertrokken en wel over een weg waarbij al je organen aan de wandel gaan zelfs je hersenpan!!

Enorme oase
We passeren een plaatsje in een enorme oase met veel palmen en huizen die ooit heel mooi geweest zijn (Portugese tijd uiteraard!) We gaan over een paar lange bruggen waarvan slechts EEN rivier gevuld is met water.

We hobbelen en schudden verder naar Benguela doorlopend in Lobito. Finaal volgebouwd. In Lobito gaan we naar een Cash en Carry zaak (zoiets als de VEN). Nu de weg gepakt richting Luanda. Vreselijk wederom een en al gat. Dus dan maar keren en de highway richting Huemba genomen.

Asfalt en gaten
Een weg met af en toe asfalt en weer om de haverklap gaten. De bomen, grassen en struiken langs de weg waren helemaal rood gekleurd door het stof van voorbijrijdende auto’s. Voor de chauffeurs erg vermoeiend, zeker ook omdat je moet kiezen welk gat te ontwijken.

‘Krui-fiets’ 
Langs de weg zagen we diverse malen een ‘krui-fiets’. Dit was in de vorm van een echte fiets cq. step, houten stang, stuur, wielen, treeplank met daarop een paar dwarsplankjes.

Op die dwarsplankjes  werd materiaal gelegd zodat ze dat lopende met de krui-fiets konden vervoeren. De MAN 6 stopt alvast in een dorpje om te vragen of we daar een koude coke kunnen scoren! En ja hoor, het was inderdaad lekker koud.

Vreemde haarkleur
Een paar vrouwen waren verbaasd over de haarkleur van Els. Een van hen wees naar Els d’r haar en toen naar het witte hemdje dat zij aanhad. Eigenlijk snapte ze het niet helemaal.

Lex trapte nog even een balletje weg dus de kids waren ook weer heel blij!! Ook al omdat je daar bijna geen mensen ziet met grijs/wit haar.

Zware spullen
Hier lopen ook, zoals in heel Afrika, vrouwen langs de weg met enorme grote, zware spullen op hun hoofd vaak nog met een baby op de rug en een in de buik. Je moet er toch niet aan denken hier als vrouw geboren te worden.

We vervolgen onze weg, de zon gaat ondertussen al onder, en we gaan een kampplaats zoeken hetgeen hier best moeilijk is omdat het tamelijk dichtbevolkt is en er ook op veel plaatsen mais en ananas etc. wordt verbouwd.

Hieperdepiep! 
Morgen is Sven jarig dus willen Oma Els en opa Lex hem hierbij feliciteren en een hele fijne verjaardag toewensen ook namens de verdere crew van de Holland Afrika Tour. Kusjes van Oma en Opa.