Vrijdag

Heerlijk geslapen zeker door het geluid van de zee. We moeten vandaag richting Benguela.

Dit slaat alles
We komen bij het plaatsje Lucira waar we te horen kregen dat we 7 km terug moesten rijden. Nu komen we op een track!!! De vorige dagen waren een crime waarbij we dachten dat het niet erger kon worden, maar dit sloeg alles.

Een geitepad met alleen maar grote keien. Er kwam geen eind aan. Dit was echt zweten voor de drivers!!! Peter, die in de MAN-6 boven zit riep op een gegeven Moment door het bakkie: Wat een K-weg, we nemen nooit meer een rode route!!!

Kingsley Sorry
We maakten even een stop om op adem te komen en daar stonden een paar auto’s met Zuid-afrikanen. die bezig zijn om vanaf Kaapstad de gehele kust langs te rijden om malaria-netten te verspreiden.

Bij deze groep was man met enorme baard genaamd Kingsley Sorry, Holgate, een avonturier die bekendheid geniet in Zuid Afrika. Op TV verschijnt en tevens boeken schrijft. Een man met zeer veel uitstraling.

Geen power meer
Hit the road. Even later MAN 8 in de problemen. Er zat geen power meer in. Dus Piet moest ingeschakeld worden: het brandstoffilter was verstopt! Tijdens deze reparatie zijn wij een stukje gaan lopen en kwamen uit bij een kleine kraal met heel blije, enthousiaste mensen.

Twee vrouwen, waarvan een met baby op rug, waren mais aan het stampen. Twee mannen daar werden blij gemaakt met een sigaretje en twee kindjes met een voetbal. Dit was een heel leuk intermezzo.

Mooi uitgedoste locals
We konden gewoon filmen en fotograferen zonder dat ze om geld vroegen. Dit is trouwens nergens in Angola, iedereen vindt het leuk om gefotografeerd te worden.

We hebben tot nu toe al zoveel locals gezien en dan niet degenen met westerse kleding aan maar de mooi uitgedoste locals voorzien van lendedoekjes, mooie sieraden etc. etc.

Met kogels doorboord 
We rijden nu weer verder waarbij we langs de kant van de weg uitgebrande, met kogels doorboorde autowrakken zien sommigen ook nog zwaar verroest zijnde herinneringen aan de 30 jaren oorlog in Angola.

We maken kamp langs de kant van de weg.  We hebben ca. 4.1/2 uur gedaan over het geitepad met keien – een afstand van ca. 20 –  25 km.