Maandag

Vertrek is weer om zeven uur. Eerst weer gatenkaas maar daarna tot onze grote vreugde kilometerslang asfalt.

Net een jungle
Er wordt in deze buurt flink aan de weg gewerkt. Maar aan al het goede komt een eind dus ook aan deze asfaltweg. We moeten over een bergpas waarvan sommige stukken lijken op een jungle. Werkelijk prachtig!!!

N’dalatando
We komen bij een vrij grote plaats N’dalatando om te kijken of we daar ergens water kunnen tappen. Diverse schamele pompstations afgeweest: geen water te krijgen. Een paar locals, waaronder een albino, legden ons met handen en voeten uit waar we dan wel aan water konden komen.

Gras in de fik
Het was een stukje buiten de stad en wel waar men bezig was een nieuw pompstation aan te leggen. Hier had men een bron geslagen van 120 meter diep omdat men water nodig had om beton te maken. Mooi helder water. Alle watertanks gevuld.

In het veld hieromheen had men het gras in de fik gestoken. Het knetterde zo dat het wel op Oudjaar leek. Op een gegeven moment renden veel mannen naar de weg en wel om de dieren die de fik trachten voor te zijn en dus op de weg terecht kwamen met stenen door te slaan.

Brrrrr!
Slangen werden gedood maar die lieten ze verder liggen. Ratten die te voorschijn kwamen werden gepakt en tegen de grond doodgemept zodat ze deze ’s avonds konden opeten. Brrrrrr.

De boys die ons deze plaats hebben aangewezen krijgen 200 kwanza (is 2 euro!) en een shirt. Dus ook weer blij gemaakt.

Gatenkaas door de bergen
We vervolgen nu onze gatenkaasweg door de bergen. We zien langs de kant van de weg zeker 15 a 20 wrakken zoals vrachtwagens, containers etc. Na deze reis zal de hele crew rijp zijn voor een scan-controle!!!!

Lex heeft een mooie plek gevonden en wel op het dak van de wereld. Aan beide zijden kijkend we in een dal. Werkelijk prachtig.