Maandag

Om half zeven zijn we met een gids naar de nijlpaarden gaan kijken. We hebben inderdaad twee groepen nijlpaarden gezien in de rivier, een van zes en een van zeven stuks.

Nijlpaarden, krokodillen en olifanten
Die nijlpaarden komen ’s nachts het water uit en lopen dan tot twee kilometer van de rivier vandaan om te eten (het zijn grazers), en als het licht wordt duiken ze het water weer in. Zo te zien hebben die het bepaald niet slecht.

Er zijn ook krokodillen, en olifanten, maar die kwamen niet in beeld. Om elf uur reden we langs een andere weg het park weer uit. De wagens ondervonden veel hinder van takken en bomen, op twee plaatsen was de weg versperd door bomen en op een plaats was de weg gewoon weg.

Gelukkig konden we er met veel manoevreren net omheen. Het park uit hebben we niet veel wild gezien, hoofdzakelijk antilopes en wat apen.

Twee lekke banden
Eenmaal op de verharde weg kregen we al gauw te kampen met twee lekke banden tegelijk, de MAN 6 rechs voor, en de MAN 4 rechts achter. Dat betekende 2 uur klussen en oponthoud.

Vervolgens zijn we doorgereden naar een Elephant Nursery, maar dat park bleek gesloten of opgeheven te zijn. Onderweg veel dorpen en hutjes gezien.

Basic leefomstandigheden en Oudejaarsavond
Onvoorstelbaar hoe basic de leefomstandigheden van de gewone bevolking nog zijn. Rietgedekte ronde hutjes met aarden vloer, anderhalve pot en een pan, een een gat in de grond als sanitaire voorziening.

Hier lijkt de afgelopen veertig, vijftig jaar niet veel veranderd. We kamperen bij een olifantendrinkplek, en vieren daar Oudejaarsavond. Afgelegde afstand: circa 130 km.