Dinsdag

Bon année, Bon année, Bon année!

Smerige stad, goed tankstation
Zes uur reveille, maar geen olifanten. Later onderweg nog wel een keer nijlpaarden in een rivier, al heeft niet iedereen ze gezien. Na 80 km getankt in Garoua. Smerige stad, goed tankstation (Total).

Met hinderlijke jeugdige bedelaars/lijmsnuivers. Redelijke weg, asfalt, met veel gaten, maar voor het eerst ook gerepareerde! Veel baobabbomen ofwel apenbroodbomen.

Strand zonder water
We hebben geluncht aan de oever van een uitgedroogde bedding van een grote rivier. Die bedding werd door de lokale bevolking gebruikt als strand zonder water. Na de lunch gelukkig weer eens een lekke band (nummer acht).

Tijdens het wisselen van het wiel stonden op een gegeven moment onze dames samen met lokale dames te dansen ter gelegenheid van het nieuwe jaar. Iedereen die je tegenkwam wenste ons vrolijk ‘bon année’.

Mandaragebergte
Daarna zijn we doorgereden naar Mayo Olou, op weg naar het vulkanische Mandaragebergte op de grens van Kameroen en Nigeria. Het landschap verandert. Het wordt schraler met mooie uitzichten op verre bergen.

Ook zien we wat meer georganiseerde akker- en tuinbouw, en lijkt de streek iets welvarender, op te maken uit meer stenen (gemetselde) huizen en beter geklede bevolking;.

Bon année!
In Mayo Olou hebben we frisdrank ingeslagen; veel bekijks, dus ook aardige foto’s. Na nog een uurtje rijden hebben we het kamp opgeslagen op een mooie rustige plek. Afgelegde afstand circa 280 km.

NAMENS ALLE REIZIGERS DE ALLERBESTE WENSEN VOOR ALLE THUISBLIJVERS.