Dinsdag

Het einddoel is vandaag Sossusvlei.  De weg gaat eerst richting Maltahohe. Een doodgewone asfaltweg.

Door bergen
Na deze laatste saaie, ongezellige plaats komen we op een heel mooie weg uit; langs en door de bergen. Op een mooie plekkie doen we nog even een koffiestop en worden ook de nodige foto’s gemaakt.

Onderweg zien we toch nog wat beesten o.a. springbokken en heel kleine hertjes.
Het is nog flink karren geblazen want we willen natuurlijk nog wel de Red Dunes voor donker kunnen bekijken.

Campground vol
We komen aan bij het kantoortje waar ons verteld wordt dat de campground vanavond vol zit maar dat wij wel op een soort parkeerterrein kunnen staan. OK, kampgeld en entreefee betaald en het park in.

Prachtige kleuren en vormen
Het was evengoed nog een rit van ca. 70 km. voordat we bij de hoogste duin waren.
Op de weg ernaartoe werden we al verblijd met onwijs mooie indrukken van de duinen hier. Heel mooie kleur en prachtige vormen!!

De meesten van ons gingen de hoogste Red Dune op; een paar lopend met ski’s en een snowboard. Maciej en Henk kwamen op ski’s omlaag en Caroline op een snowboard,
Aangemoedigd door meerdere toeristen die ook boven stonden.

Toe aan een biertje
Bij het kantoor was ons gezegd dat wij om half zeven het park uit moesten zijn. De MAN-6 was als eerste weg – de MAN-8 had onderweg nog even kleine problemen en reed dus in het donker. Bij de “camping” aangekomen stonden ze al met lichten te zwaaien om ons naar binnen te loodsen.

Uiteraard waren we toen echt wel aan een biertje toe!! Lekker kaasfondue gegeten en een van ons merkte ondertussen op de de rechtervoorband van de MAN-8 leeg was. Dus de boys konden na het eten weer flink aan de bak.