Woensdag

We rijden door de Naukluft Desert. Prachtige bergmassieven met op de voorgrond geel gras. De Namib Desert is idem dito, enorme vlaktes, je komt dan ook echt niemand tegen.

Gaub Pass Canion
Op een gegeven moment moeten we een Pass over, de Gaub Pass Canion, Patrick achter het stuur van de Man-6, hij manoeuvreerde er perfect doorheen. Het was in een woord overweldigend, deze omgeving.

We maken onderweg een stop op een plateau uiteraard voor een bak koffie en genieten van het zonnetje. Na een tijd komen we echt in een voor onze begrippen woestijn terecht: Maciej heeft wederom pech met zijn motor –  hij komt dus in de MAN-6 zitten en baalt toch wel een beetje.

Dit zijn toch wel tracks waar hij zich kan uitleven!!

Gobabeb
We komen nu in de buurt van Gobabeb, op de kaart afgebeeld als zijnde een plaats, maar het enige wat we zien zijn enkele krotjes. Hier stoppen we om wat schoolspullen en een voetbal te overhandigen.

Walvis Bay
We rijden verder door de woestijn, want het einddoel is vandaag WALVIS BAY. Op de weg hierheen kondigt Patrick al aan dat hij ons vanavond wil uitnodigen voor een afscheidsdiner. Hier aangekomen zoeken we eerst een campground.

Degene die in de Lonely Planet stond was er een jaar geleden mee opgehouden, dus na een telefoontje van Peter naar die camping werden we doorverwezen naar een andere winderige camping waar we toch wel lekker stonden. Met heerlijke douches etc.

De manager van deze camping bracht ons in een open Pick-up naar een heel leuk restaurant dat gelegen was boven het water.