Zaterdag

Na een koude nacht, op de gele kisten lag zelfs een ijslaagje, ons geitenpad vervolgd. Als je dacht : “nu hebben we het toch wel zo’n beetje gehad” kwam er weer een stijl keienstuk. Gelukkig waren de goden met ons, dus geen lekke band!!

Op naar de twijfelfontein
De rit ging naar Twijfelfontein: over nog geen 35 km hebben we drie uur gedaan!! Dus een indicatie van de gesteldheid van deze track. Uiteindelijk zijn we dus toch daar aangekomen. Maar eerst alle banden even controleren.

Twijfelfontein bestaat alleen uit een Visitor Centre dat is opgebouwd uit oude materialen: stukken van olievaten en oude stenen.

Waarom de twijfelfontein?
De naam Twijfelfontein is als volgt ontstaan:
In 1946 vestigde zich daar ene Levi, een joodse Duitser, die dacht dat hij daar een bron kon vinden.

Als  “buren” langs kwamen en vroegen hoe ver hij daarmee was, antwoordde hij altijd hetzelfde: ik weet het nog niet!!! Op het laatst ging hij zelf twijfelen aan zijn zoektocht, vandaar de naam Twijfelfontein.

Hier konden we op het terras ook nog even genieten van een kop koffie.

Petrified Forest
Nu gaan we op zoek naar het Petrified Forest. Na een stuk verkeerd gereden te hebben kwamen we daar dan toch aan. Wij dachten dat het een stuk bos was waar versteende bomen in stonden, maar niets van dat.

Met een gids gingen we een stuk lopen en kwamen bij een liggende boomstam, die inderdaad versteend was en waarbij zij dan haar verhaaltje op ons losliet. Het was een Pine tree die hier dus helemaal niet voorkomt maar hier in de ijstijd terecht is gekomen. Dit even in het kort.

Kleine stukjes gesteente
Overal lagen kleine stukjes versteend hout verspreid op de grond; op het meenemen van ook maar het kleinste stukje staat een boete van omgerekend ca. euro 800,00 en/of een gevangenisstraf van 11 maanden!!!

Al met al viel het ons wel erg tegen.

“Brandberg Campsite” 
We vervolgen onze weg over een zeer golvende dirt road en kwamen uit bij het plaatsje UIS waar we dan eventueel boodschappen zouden kunnen doen.

Bij toeval liepen we tegen een bord aan met “Brandberg Campsite”, dus besloten we om daar maar kamp te gaan maken en voor de laatste keer met elkaar te drinken en te eten want morgen zijn we in Windhoek waar de volgende crew al klaar staat.