Vrijdag

Na een bakkie koffie gaan we de weg weer op naar het noorden. We hadden gelezen dat er ergens een Seal Reserve moest zijn. Wij daarheen, maar ze gingen pas om negen uur open.

Heerlijk ontbijt
Er was daar ook een Lodge dus wij daarheen voor een heerlijk ontbijt!! Prachtige lodge maar wel enorm afgelegen en buiten ons was er geen hond. Je zou bijna denken dat daar geld bij moet. Wij hoorden daar trouwens dat deze lodge eigendom is van een Nederlander, een zeker heer Scholte!!

Zeeleeuwen
Na dit voortreffelijke ontbijt besluiten we toch om nog even naar de zeeleeuwen te gaan- wel even gevraagd of ze daar inderdaad wel zouden zitten!! Na entreegeld betaald te hebben moeten we nog drie kilometer rijden en dan: WERKELIJK FANTASTISCH!!

Duizenden en duizenden zeeleeuwen liggen hier op de rotsen en nog eens zo’n aantal als een zwart snoer in de golven van de zee!!

Terug het land in
Na hier een tijd vertoefd te hebben gaan we het land weer in. In een boekje hebben we gelezen over een Rhino-Camp. Toen we het uiteindelijk gevonden hadden bleek dat het een moeizaam verhaal zou worden en waar we stonden was ook eigenlijk een campsite.

We konden daar gelukkig een sanitaire stop maken, heel leuk zag dat eruit, evenals de douche, die bestond uit een emmer met daaronder een douchekop met kraan!!!

Twijfelfontein
Even gesproken met de mensen daar, schoolspullen, een voetbal en een mooie speelgoedauto weggegeven, een plattegrond gekregen met de weg naar Twijfelfontein. Een onwijs gave toch wel een beetje tricky track.

Het leek een klein beetje op de weg van Mega naar North Horr in Ethiopië/Kenia, veel leuker dan de toch wel veel saaie wegen die we hebben gehad. Prachtige valleien – hele mooie vergezichten!! We zien ook nog een giraf helemaal moederziel alleen!!

Hout voor het kampvuur
Onderweg zoeken we naar hout dat we achterop binden voor het kampvuur vanavond en om half vijf toch maar kamp gemaakt. Hier was wel wat dood hout aanwezig, dus Jim aan de slag met de motorzaag! Een kampvuur heb je hier echt wel nodig aan het eind van de dag!!

Toen we gesettled waren hoorden we het geluid van een aankomende auto: bleken 4 Belgen te zijn die verdwaald waren. Kom maar naast ons kamp maken. Na het eten met elkaar bij het kampvuur gezeten. Al met al was dit een onwijs mooie, leuke dag met heel leuke, spannende tracks!!!