Zondag

We gaan wederom op tijd weg. We gaan naar Nyeri waar de broer van Fia d’r Opa als missionaris heeft gewerkt.

Op weg
We gaan al vragend op zoek en belanden op een gegeven moment bij de Kathedraal: hier zullen ze de weg wel weten.

Fia en Piet zijn binnen gaan vragen waar het seminarie is. Zij komen terug om ons op te halen voor een kop koffie met cake bij de dienstdoende pater.

Hij vertelde iets over zijn werkzaamheden; ze zijn vooral bezig om de arme mensen te helpen die meestal slechts in een kartonnen doos wonen en trachten om ze weer op het rechte pad te krijgen. Er is hier ook heel veel aids.

Deze pater weet inderdaad waar het seminarie is en rijdt ons voor om de weg te wijzen. We geven hem als dank een paar tassen kleding en een paar Adidas voetballen.

Kerk vol studenten
In het seminarie worden we hartelijk ontvangen en ook worden we uitgenodigd de mis bij te wonen. De kerk zit vol met studenten die hier intern zijn. Op dit seminarie zijn 300 jongens waarvan er een groot aantal wees zijn.

Ze blijven drie maanden op school en gaan dan een maand naar huis!! Veel studenten worden advocaat of dokter en een percentage wordt priester. Het was een fantastische mis met heel veel gezang, geklap, gefluit en muziekinstrumenten.

Rondleiding
Na de mis krijgen we van de pater een rondleiding over het terrein. Ze bedruipen zichzelf grotendeels met koeien (melk/vlees), het verbouwen van groente e.d.

We krijgen van de Pater nog een kopje koffie en geven hem voor de studenten een paar voetballen. Bij de poort geven wij de pater ook nog een laptop waar hij in eerste instantie niets van snapte maar dat kun je je wel voorstellen als er voor de hele school slechts een computer voorhanden is. Ze worden ook niet financieel gesteund door de Staat.

Voorbij Thika zag Fia haar nicht Heidi voorbijrijden die ons daarna door Nairobi loodste waar we ca. half vijf aankwamen. We gaan eerst de zaagmachine afleveren bij het bedrijf waar Tom, de man van Heidi, werkt.

Het is een soort poli met therapieruimtes voor lichamelijk gehandicapte mensen. Men maakt er ook protheses en rolstoelen, dus de zaagmachine is een welkome aanwinst!