Zaterdag

Zeven uur rijden!! Het begon met een echt vreselijke afschuwelijke weg, vol met diepe geulen, gaten, water, etc. maar met deze wagens kom je overal overheen. We staan onderweg bijna oog in oog met een grote giraf. Onwijs leuk!!

Goede daad
Na ca. een uur te hebben gereden hebben wij een goede daad verricht: een vrachtwagen stond met zijn wielen in zeer diepe gleuven in de modder. Gevraagd of we eventueel konden helpen. Piet zette de MAN 8 ervoor, sleepkabels bevestigd en de wagen was eruit. Blije gezichten dus.

De uitlaat van de MAN 8 moest gerepareerd worden dus een plekje langs de kant van de weg opgezocht: repareren en gelijk ontbijten met heerlijke door Fia gezette koffie!! Wij lopen daar een beetje rond en zien overal olifantenpoep liggen, dus die moeten hier dan in de buurt zijn.

Turen met de verrekijker
Heel in de verte kon je met de verrekijker olifanten ontdekken. We rijden door, komen bij diverse splitsingen waar geldt: “God zegen de greep”. Onderweg zien we kroonkraanvogels, gazellen, impala’s, zebra’s, bavianen en in de bosjes, vrij dichtbij, een paar olifanten.

We rijden nu weer over een soort van bergpad, soms heel slecht, soms redelijk begaanbaar. We moeten naar Nanyuki, onderweg toch nog maar een keer de weg gevraagd en een paar kinderen heel blij gemaakt met een voetbal.

Om ca. 13.45 uur kwamen we aan bij een pas aangelegd stuk asfalt. Toch wel lekker om even niet door elkaar geschud te worden!

Mount Kenia Guides and Porters Safari Club
Om 15.00 komen we aan bij de Mount Kenia Guides and Porters Safari Club. De MAN 8 gaat open, eerst banden e.d. eruit gehaald en dan de sportbergschoenen (120 paar), jacks, rugzakken, touwen, bijlen, schoppen etc. etc.

Die bijeen zijn gebracht door Frank Sillen en Emile Naus in samenwerking met Bever Zwerfsport. De guides en de porters konden hun blijdschap niet op! Nu kunnen ze toch weer een paar jaar door.

De tafels, banken, kisten verlichting gaat naar buiten en we gaan nu met z’n allen aan de tafel zitten met een drankje. Wat een rust dat er niet gesleuteld hoeft te worden!!

Het is hier weer aardig fris dus er zal wel op tijd de koffer ingedoken worden.