Zondag

Lekker geslapen in een normaal bed. Ca. 9 uur heerlijk uitgebreid ontbeten op het overdekte terras. Het is hier lekker koel want het wordt elders al aardig klam.

Wat een hitte!
Op de parkeerplaats aan het werk aan de auto’s. Het water loopt langs je lijf. KLAM, HEET!!! Vooral voor de mannen in overall.

Jim is met de zoon van de consul van Lesotho (in Brussel) per taxi naar de stad om nog wat onderdelen te komen en bij de haven langs te gaan om te informeren naar de mogelijkheid van overvaren naar Congo Brazzavile.

Grand Hotel Kinshasa
Morgenochtend moet hij om half acht weer met taxi naar de haven toe omdat de chef er dan ook zal zijn. Lex en Els hebben na diverse werkzaamheden even een uurtje bij het zwembad gezeten cq. even gezwommen. Heerlijk was dat.

Het is trouwens een drukbezocht hotel, Grand Hotel Kinshasa, heel veel grote dure auto’s op de parking (dit moeten auto’s van boefjes zijn; het percentage inwoners dat zich deze luxe kan veroorloven is zeer klein maar wel schrijnend in tegenstelling tot al die mensen in Congo, Angola etc. die echt helemaal niets hebben).

Voorbereiding
’s-Avonds hebben we heerlijk gegeten in de Pizzeria van het hotel.  Nog even de visumformulieren ingevuld voor Congo-Brazzavile en Gabon welke Pascalleke morgen naar de desbetreffende ambassades zal brengen.