Zaterdag

Het was een kort nachtje, om ca. half vijf hoorden we een motor draaien, de compressor in de MAN 4 sloeg ook nog even aan en steeds meer zeer harde stemmen rond de auto’s.

Greppel volscheppen
Bij het naar buiten komen stonden er 4 wagens te wachten om door te kunnen rijden. Met behulp van een paar locals de greppel volgeschept zodat de wagens er weer doorheen konden rijden. Over ca. 58 km. zullen we bij het asfalt aankomen, godzijgedankt.

Kintanu
Via de plaats Kintanu waar we als eerste een heel grote kathedraal, klooster etc. zien (Belgische koloniale tijd) komen we inderdaad op de asfaltweg terecht. Wat een verademing. Nu kunnen we tenminste opschieten.

Maar wat je daar allemaal ziet op de snelweg!!! Mensen lopen gewoon langs de kant van de weg – niet helemaal aan het kantje maar met een aantal naast elkaar aan de rechterkant van de weg – steken gewoon over.

Om de 500 meter wel een vrachtwagen langs de kant van de weg met panne – gekantelde lange container – zeer hoog  beladen vrachtwagens met daar bovenop zittend  nog wel zo’n 50 man – te hard rijdend midden op de weg  –  een gekkenhuis!!!!

Geen vriendelijke mensen
Pascalleke heeft contact gehad met de vriend van de consul en staat ons op te wachten zodat we achter hem aan naar de ‘beveiligde’ plek bij zijn huis kunnen rijden. Door de stad – vies, druk, schreeuwers, vol verkeerspolitie,  geen erg vriendelijke mensen –  gaan schelden als je een foto wilt maken etc. etc.

Douchen
We komen in een wijk waar een hoog hek omheen staat. Hier woont vriend van consul. We zouden bij hem kunnen douchen maar de douche is stuk en met een stuk tuinslang zouden we op zijn binnenplaats kunnen ‘douchen’ (met koud water!!). Lekker he!

Op een terrasje genietend van een koud biertje en wat patatjes besluiten we om naar een hotel te gaan met een grote parking. Bij het eerste hotel lukte dit niet maar we belanden uiteindelijk in Grand Hotel Kinshasa.

Hotelletje
Het inchecken duurde een eeuwigheid – de kaartjes om de kamerdeur te openen werken niet (moet er iemand mee naar boven!) – in de badkamers slechts een badlaken – etc. etc. Spullen op de kamers gezet en nog even bijkomen bij de bar met een lekker neutje. Laat naar bed!!!

Vandaag 185 km.