Zondag

Een goed begin van het nieuwe jaar is een uitgebreid ontbijt in de tuin. Daarna gaat iedereen zijn gangetje. Er gaan een paar mensen naar de markt en een aantal bekijken het Fasilides kasteel. De markt is overweldigend.

Prachtige souvenirs
Kleurige manden, sandalen van autobanden, kruiden, potten en pannen, alles is er verkrijgbaar. Hier kun je goede souvenirs kopen. Na uren rondlopen en inkopen doen, is iedereen tussen 13.00 en 14.00 uur terug in het hotel en na een koud drankje zetten we koers richting het zuiden.

De weg naar het zuiden
De weg is afwisselend asfalt, dirt road en keien. Waar geen asfalt is, wordt het binnen korte tijd aangelegd. Overal zijn wegwerkers druk bezig. Het nieuwe asfalt rijdt als een maagdelijke sneeuwpiste. Wat een verademing.

Af en toe klimt de weg met haarspeldbochten snel omhoog en omlaag. Voor sommige vrachtwagens gaat de afdaling te snel en vind je de resten terug naast de weg. Als de zon al onder is vinden we in het plaatsje Werota (halverwege het Tanameer) een plaats bij het politiebureau.

Achter in het dorp naast het voetbalveld mogen we kamperen.

Voetbal
Omdat het al 19.00 uur is, eten we soep met brood en tonijnsalade. Met de politiemensen wisselen we de laatste voetbalnieuwtjes uit. Beckman doet het hier goed net als Van Nistelrooy. Ze drinken een kop koffie met ons mee, maar ze vinden het maar een slappe bak vergeleken met de Ethiopische koffie. Vannacht zijn we in ieder geval in goede handen.