Maandag

Wakker worden met uitzicht op pelikanen en andere prachtige vogels.

Kloosters op de eilanden
Vijf mensen gaan met een bootje het meer op naar een paar eilanden waar orthodoxe kloosters te bezichtigen zijn. De anderen blijven achter op nieuws uit Khartoum te wachten en de MAN6 spik en span te maken voor de nieuwe ploeg die morgen aankomt.

Het ochtendzonnetje laat het meer van zijn beste kant zien. Pelikanen genieten van de opkomende warmte. De vissers zijn al druk in de weer om Tilapia te vangen. De bootjes waar ze in varen zijn gemaakt van papyrus.

Wij zouden er ongetwijfeld direct met omslaan, maar de vissers gebruiken het als vervoersmiddel van de eilanden naar Bahir Dar. Op weg naar het eerste eiland raakt de buitenboordmotor een steen onder water en we kunnen nog maar langzaam verder varen.

Het eerste eiland
Gelukkig bereiken we het eerste eiland. De kerk is niet erg indrukwekkend en we zijn benieuwd naar het andere eiland. Onze eigen boot kan niet meer verder en we sluiten ons aan bij een andere groep. Het tweede eiland is veel groter en zodra we aanleggen worden we belaagd door jongens die onze gids willen zijn.

Je kunt bijna geen stap verzetten en na korte tijd word je er compleet gestoord van. De kerk is veel mooier dan het vorige. Waarschijnlijk hoort dat bij de opbouw van het programma. De kerk is rond en gemaakt van koeienmest.

Eerst de schoenen uit en dan naar binnen. De rondgang binnen de kerk bestaat uit een geschilderd verhaal van het oude en het nieuwe Testament. De kerk stamt uit de 14 e eeuw en de schilderingen uit de 16 e eeuw.

Terug in het hotel
Om 14.00 uur zijn we terug bij het hotel. De MAN6 glimt ons tegemoet. Vanavond eten we in de tuin van het hotel om afscheid te nemen van de vertrekkers:

Anita, Maarten, Marco, Piet en Maciej vertrekken morgenochtend.

De tafel is prachtig gedekt en we smullen voor het luttele bedrag van 35 Euro voor tien personen.

Geweldig nieuws uit Khartoum: de container wordt morgen geopend en de MAN8 geladen.