Maandag

Om ca. negen uur nemen we afscheid van Heidi en Tom na eerst een rondleiding door het complex te hebben gehad. Het is een soort poli met therapieruimtes voor lichamelijk gehandicapte mensen. Men maakt er ook protheses.

Op naar Narok
We gaan nu richting Narok. We rijden langs een school waar het net speelkwartier is en geven ze twee Adidas voetballen. Blijdschap alom. In Narok komt de tandarts die ons even zijn praktijkruimte laat zien.

Hij rijdt mee naar het dorpje genaamd Olmegenyu waar de tandartsstoel, gesponsord door Dhin Tandarts Apparatuur, afgeleverd moet worden.

Stofvrij
Aangekomen zetten we de auto’s op de compound; het hele dorp staat toe te kijken; ze maken hier waarschijnlijk nooit iets mee!! We worden hartelijk welkom geheten door de mensen van het Olmegenyu Health Centre.

Met hulp van een paar locals wordt de stoel uit de auto getrokken evenals de andere tandartsartikelen die zijn gesponsord door Corim en Demedis . Alles wordt direct met de luchtslang “stofvrij” geblazen! Ze krijgen ook een doos kleding en een tas speelgoed.

Toch ons eigen tentje
Door een verpleegster worden we meegenomen naar de gastenverblijven, een voor de mannen en een voor de vrouwen. Maar we kiezen toch maar voor ons eigen tentje.

Even later komt er een onderwijzeres van het plaatselijke schooltje die wij konden verblijden met schoolspullen, speelgoed en voetballen.

Het Health Centre
Het Health Centre bestaat uit een paar behandelkamers, een kraamkamer, nu dus ook een tandartskamer en een ziekenzaal met 6 bedden.

Vanavond gaan we op tijd naar bed en morgen gaan we naar het Massai Mara park: een beetje ontspanning na de vele duizenden kilometers en het afleveren van zoveel hulpgoederen kan geen kwaad!